Festival vizualnog kazališta Labin ‘09 7-9. kolovoza 2009.

Festival vizualnog kazališta Labin ‘09  7-9. kolovoza 2009.

29.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Na pragu smo još jednog novog izdanja Festivala vizualnog kazališta Labin, koji će se ponovo odigrati početkom kolovoza u magičnoj atmosferi Labina i Rapca. Sa željom da priuštimo užitak u inovativnim predstavama vizualnog kazališta i ove godine predstavljamo raznovrstan program.

 

Iz daleke Australije dolazi nam svjetski poznata skupina Neobično voće sa svojom predstavom Čisti biser. Ugostit ćemo dvije domaće produkcije, obije snažnog autorskog pečata, Stanje nacije lucidnog Filipa Šovagovića te predstavu Utjelovljenje autentične atmosfere i iskaza, riječke kazališne skupine Trafik. Na Festival ove godine dovodimo i performativni dvojac Xenu Županić, porijeklom Labinjanku i talijanskog slikara Fabia Ballaria, koji će se u Labinu predstaviti performansom Ja sam nevezani Ja.

 

Festival vizualnog kazališta Labin je nastao kao inicijativa Studia Lila sa ciljem kvalitativnog obogaćivanja i proširivanja raznovrsnosti kulturno-turističke ponude u gradu Labinu. Održava se kontinuirano od 2006. godine, a ugošćuje predstave u kojima je naglasak na kazalištu kao vizualnom mediju i tijelu kao fundamentalnom instumentu umjetničkog izričaja.

 

Predstave se odigravaju na vanjskim lokacijama u gradu Labinu, kao i adekvatnim zatvorenim prostorima, te je jedan od bitnih elemenata eksperimentiranje sa "site-specific"  dimenzijom gostujućih predstava, koje redovito nose snažan autorski pečat.

 

Program:


PETAK/FRIDAY 7/08/2009

21.30 – kod špine wash place

Trafik UTJELOVLJENJE

SUBOTA/SATURDAY 8/08/2096

21.00 – kod špine wash place

Filip Šovagović STANJE NACIJE 

22.00 – ispred Muzeja in front of Museum

Xena/Ballario IO SONO EGO IO NON MI LEGO

NEDJELJA/SUNDAY 9/08/2009

11.00 – Circolo

razgovor s izvođačima conversation with the performers 

19.30 –  Rabac riva

Strange Fruit ABSOLUTE PEARL 

21.00 – kod špine wash place

ZAVRŠNA FEŠTA CLOSING PARTY

 

ORGANIZACIJA Studio Lila, Labin/TEHNIČKA IZVEDBA Soundcode, Labin/ PROGRAMSKI PARTNER Zadar snova, Zadar

 

Program preuzimite ovdje

 

 

Festival vizualnog kazališta Kod Špine manifestacija predstava teatar kazalište gluma kultura nataša stanić