Etno: Labinski Loell Duin izdaje prvi album

Etno: Labinski Loell Duin izdaje prvi album

14.6.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Labinska etno-skupina Loell Duinn planira krajem lipnja izdati svoj prvi album, doznajemo od voditelja Alena Zarifovića.

- Album će se zvati "Retrospective 2003. - 2008." i bit će, kao što mu ime kaže, retrospektiva našeg rada u tom razdoblju. Izdavač je labinski OSA media, a distribuirat će ga europski distributeri. Predstavit ćemo ga spotom "Embraces (The Swan Song)", koji planiramo snimiti do kraja srpnja u produkciji labinskog Levela 52. To će ujedno biti najava našeg drugog albuma, koji spremamo za prvu polovicu 2012. godine, kaže Zarifović.

Za prvi dan ljeta, 21. lipnja, njemački izdavač Quartier 23 najavio je izlazak kompilacije "Septem - The Seven Luminaries", na kojoj se uz bok renomiranim europskim neo-classical, neo-folk i dark ambient izvođačima nalazi i njihova skladba "Rising Sun".

Labinska skupina nastupit će na pićanskom Legendfstu 31. kolovoza, a vrhunac ljetnih koncertnih aktivnosti bit će nastup na europskom underground festivalu Dark Bombastic Evening 3, koji se 20. kolovoza održava u rumunjskom gradu Alba Iulija. Za kraj godine najavljuju izdavanje zajedničkog ili tzv. "split" albuma s beogradskim projektom Tamerlan za švedskog izdavača Nordvis.

Loell Duinn osnovali su 2003. godine gitarist Zarifović i pjevačica Olja Frolo. Kasnije im se pridružuju Goran Brezac i Patrik Šćira, a odnedavno je njihova članica i flautistica Ivona Kiršić. U skladbama kombiniraju istarski melos s arapskim, španjolskim i balkanskim temama, uz povremenu uporabu zakonitosti klasične glazbe i povijesnih melodija baroka i renesanse. Pjevaju na standardnom hrvatskom jeziku, labinskom dijalektu i raznim drugim jezicima, među kojima i onima izmišljenima. (R. SELAN)

etno loell duin glazba olja frolo ivona kiršić goran brezac patrik šćira