Eni Modrušan dodijeljeno priznanje „Naša prijateljica“

Eni Modrušan dodijeljeno priznanje „Naša prijateljica“

17.5.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Središnja svečanost obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Centra za inkluziju i podršku u zajednici te Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom Inpromo održana je danas u Pazinu.

Svečanosti su između ostalih prisustvovali i zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, predstavnici brojnih gradova i općina Istarske županije te predstavnici centara za socijalnu skrb Istarske županije.

Razgovaralo se o problemima sa kojima se susreću osobe s intelektualnim teškoćama te su predstavljeni koraci za njihovo rješavanje. 

Bila je ovo prilika da se dodijeli posebno priznanje za aktivan doprinos uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice „Naša prijateljica“. Ovo, po prvi puta dodijeljeno priznanje zaslužila je gospođa Eni Modrušan za njezino iznimno zalaganje i pomoć oko problema sa kojima se ova skupina ljudi susreće.

Na kraju zanimljivog programa modnom revijom svojih proizvoda iz palete radno zaštitne odjeće predstavili su se članovi Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom Inpromo. 

Osobe s intelektualnim teškoćama predstavljaju višestruko deprivilegiranu i društveno isključenu skupinu u našem društvu. Hrvatski sabor je 31.03.2017. proglasio 16. svibnja Nacionalnim danom osoba s intelektualnim teškoćama, upravo sa ciljem isticanja ovoga problema i poticanja njegovog rješavanja.

eni modrušan naša prijateljica nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama udruga osoba s intelektualnim teškoćama istre centar za inkluziju i podršku u zajednici inpromo pazin sandra čakić kuhar renato krulčić valter glavičić