Ekspresno dovedena Barišićeva zamjena, Jašarević suspendiran Zalihić: Sve ispod petog mjesta je neuspjeh

Ekspresno dovedena Barišićeva zamjena, Jašarević suspendiran Zalihić: Sve ispod petog mjesta je neuspjeh

22.8.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Situacija u Zelenicama nije bajna. Pripreme su odrađene rezultatski loše, ponajviše zbog radnih obveza ključnih igrača, a danas su stigli novi razlozi za glavobolju trenera seniora Valdija Šumberca.

POPULARNI BARE U NJEMAČKU Loše vijesti za simpatizere NK Rudara. Tjedan prije početka prvenstva u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Nogometnog središta Rijeka, jedan od oslonaca obrane, Goran Barišić, napušta Zelenice i odlazi u Njemačku, gdje su on i supruga dobili posao.

 

Uz to, ultrazvuk je pokazao da Stefano Ljubešić ima dosta veliku upalu u predjelu prepona, pa je njegov nastup, barem u prvom kolu slijedeće subote u Fažani, pod velikim znakom pitanja.

JAŠAREVIĆ SUSPENDIRAN No, tu nije kraj nedaćama „zeleno-crnih". Mladi Ermin Jašarević, kako je rekao vodstvu kluba, dobio je od jednog kluba s Labinštine „nemoralnu" financijsku ponudu koja se ne odbija. U Zelenicama su ga za sad suspendirali, i ne kane mu izdati ispisnicu, osim u slučaju „nemoralne"  financijske ponude za obeštećenje. Barišićevo mjesto popuniti će vjerojatno mladi stoper Rijeke Anton Bilić, a Jašarevićevo netko iz juniorskog pogona.

 

 

Iako opterećeni velikim kadrovskim problemima, što zbog ozljeda - što zbog odlazaka, u NK Rudar i dalje vjeruju da će ove godine izboriti plasman u III HNL Zapad. Te ambicije nije pomutio ni odlazak Gorana Barišića. Umjesto njega, praktički „preko noći", angažiran je bivši „kovar" Nikica Jajčević, koji je lani igrao za vinešku Iskru.

Jajčević će „zeleno-crni" dres obući već večeras u generalki protiv Opatije, a predsjednik Rudara Remzo Zalihić kaže da je još prije mjesec dana predlagao da ga se angažira, ali je struka bila protiv jer su tad računali na Kurtića i Barišića. Po pitanju mlađahnog Jašarevića je rezolutan: „On će za svoje nepodopštine biti sigurno kažnjen, a o njegovim daljnjim potezima ovisi da li će jesen provesti na tribinama ili na terenu."

 

Kad je Barišić u pitanju Zalihić nije bio rječit: „Za prolivenim mlijekom nema plakanja. Nije samo nas izigrao već i one koji su prije pola godine jamčili za njega kao pouzdanog kad je trebao dobiti posao. Sad nas je sve ostavio na cjedilu u „5 do 12". Sve ovo njemu na čast, sigurno nije preko noći u Njemačkoj našao posao za sebe i ženu. Biti će veselo ako je u pozadini svega i neki nogometni klub. Rudar mu je već oprostio veliko obeštećenje kad je išao u Istru 1961. "

 

Po pitanju ambicija u  nadolazećoj sezoni predsjednika zeleničkog četveroligaša ne napušta optimizam: „Sve ispod petog mjesta je neuspjeh. Loši rezultati u pripremnim utakmicama nisu nikakvo mjerilo, kad se kompletiramo samo je do trenera i nogometaša hoćemo li ostvariti taj cilj. Mislim da su svi više nego dovoljno stimulirani da zapnu i izdignu se iznad ove situacije, unatoč svim nedaćama kvalitetu nesporno imaju. Na kraju krajeva nisu ni drugi klubovi u puno boljem položaju, svi imaju problema zbog netreniranja uslijed radnih obveza".

 

O sve glasnijim i učestalijim prozivanjima po forumima da smjeni trenera, pa čak i da sam podnese ostavku, Zalihić kaže: „Izvanredna izborna skupština je 23.rujna, pa ako netko misli da može bolje sa zadovoljstvom ću mu prepustiti svoje mjesto. Jeftini populistički potezi nisu stil moga rada, već istrajnost. Smjena Šumberca, u ovom trenutku, bila bi kontraproduktivan potez, u ostalom taj recept su već isprobali moji prethodnici - Šumberac pa dva-tri trenera, pa ponovno Šumberac, pa Černjul, pa opet Šumberac.... Što je postignuto, ništa. Lako je mudrovati i biti stručnjak putem anonimnih komentara iz virtualnog mraka, treba se suočiti s problemima, raditi i preuzeti odgovornost. Ponavljam, ako netko misli da zna i može bolje, dobro došao, ja ću se bez opiranja skloniti."

 

Inače, Rudar do sredine rujna očekuje pravi „euro-ritam", igra se utorak-subota. Naime, nakon subotnjeg premijernog prvenstvenog susreta u Fažani, već u utorak 01.rujna, u povodu oproštaja Tomasa Černjula u Labinu gostuje Istra 1961. Slijedi novo gostovanje u subotu na Viškovu, da bi utorak 08. rujna u Zelenicama gostovala Rijeka, tad se oprašta Sandi Dobrić. Četiri dana kasnije, u okviru 3. kola, u Labinu se igra veliki istarski derbi, stiže porečki Jadran, a već u utorak Labinjani gostuju u Novom Vinodolskom. Pakleni „euro-ritam" okončava se 19. rujna kad u Labin stižu Buje. U svakom slučaju najavljenu Izbornu skupštinu neki u Rudaru će dočekati doslovno pod krilaticom „ili pokojnici il pukovnici".

 

 

nk rudar goran barišić remzo zalihić valdi šumberac nogomet nikica jajčević