Ekonomisti zainteresirani za dodatnu nastavu

Ekonomisti zainteresirani za dodatnu nastavu

20.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

LABIN - Trideset i troje učenika trećih razreda strukovnih odjeljenja Srednje škole Mate Blažine, od njih ukupno pedeset i šest, javilo se za dodatnu nastavu iz hrvatskog jezika, matematike i stranih jezika koja bi im trebala omogućiti uspješno polaganje državne mature sljedeće godine.

Prema riječima profesorice Čede Perko, ispitne koordinatorice za državnu maturu, potvrdila su se očekivanja da će budući ekonomisti biti zainteresiraniji od polaznika elektrotehničkog usmjerenja, jer je, primjerice, satnica matematike koju obrađuju elektrotehničari i gimnazijalci, prema čijim se programima i sastavlja državna matura, ista, dok je ekonomska matematika potpuno različita.


Nastava će se odvijati u tekućem, drugom polugodištu trećeg i tijekom oba obrazovna razdoblja završnog četvrtog razreda, što je ukupno pedeset i dva tjedna dodatne nastave koju će učenicima predavati njihovi predmetni profesori.


Svih jedanaest učenika koji će dva dodatna sata tjedno slušati nastavu iz hrvatskog jezika učenici su ekonomije, a njih dvadeset i dvoje u istome će tjednom fondu sati proširivati i znanje matematike. Od učenika trećih razreda elektrotehnike, čiji razred broji dvadeset i šest učenika, za dodatnu nastavu javilo se samo pet učenika za engleski te jedan za njemački jezik.

S. Z.

čeda perko nastava obrazovanje matura ekonomija ekonomisti učenici školovanje srednja škola mate blažine