Ekonomisti Srednje škole Mate Blažine posjetili Tvrtku Rimac automobili

Ekonomisti Srednje škole Mate Blažine posjetili Tvrtku Rimac automobili

10.12.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U petak 6. prosinca 2019. učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole Mate Blažine u sklopu izvanučioničke nastave posjetili su tvrtku "Rimac automobili" u Svetoj Nedelji.
Učenici su upoznati sa životnom pričom inovatora i poduzetnika Mate Rimca koji je u manje od deset godina stvorio vodeću svjetsku kompaniju u tehnologiji električnih vozila visokih performansi. Tvrtka trenutno vrijedi oko 500 milijuna eura.

Na samom početku prezentirana im je povijest kompanije, potom su mogli vidjeti kako u CNC strojevima nastaju alati i dijelovi vozila, kako se sklapa šasija Concepta One automobila, te prošetali pogonima za sklapanje ožičenja i drugih komponenti.
Nakon obilaska odjela za kompozitne materijale i proizvodnju dijelova upoznali su se sa sastavljanjem Rimčevih superautomobila.
Posjetili su i tvrtku Greyp Bikes.

Zaključili su da si do daljnjega neće moći priuštiti Rimac automobile ali i kako mogu postati dio sustava koji zapošljava sve više ljudi različitih profila. Tijekom posjete doznali smo da je i jedan bivši učenik naše škole zaposlen u tvrtki. Rimac automobili su pet friendly organizacija, psi slobodno šeću uredima.
Izvanučionička nastava završila je upoznavanjem atrakcija zagrebačkog Adventa.
U pratnji učenika bili su nastavnici ekonomske skupine predmeta:
Orijana Tenčić, Kristina Tenčić Lazarić, Gabriela Dundara i Daniel Mohorović.


ssmb.hr


ekonomija srednja škola mate blažina labin izvanučiona nastava rimac automobili