Ekonomisti Srednje škole Mate Blažine posjetili Europski parlament

Ekonomisti Srednje škole Mate Blažine posjetili Europski parlament

7.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Učenici i nastavnici ekonomskog usmjerenja Srednje škole Mate Blažine boravili su od 2. do 5. travnja 2019. u Bruxellesu u posjeti Europskom parlamentu.

Učenici Matteo Kutnjak, Valentina Belušić, Nikolina Stošić, Lea Kozić, Monika Mohorović i njihovi profesori Daniel Mohorović, Orijana Tenčić, Kristina Tenčić Lazarić, Gabriela Dundara imali su priliku prisustvovati plenarnoj sjednici Parlamenta kojom je predsjedao Antonio Tajani, a prisustvovao predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.  Učenici su mogli doznati kako Europski parlament funkcionira, kako se razvio i kako se može primijetiti njegov utjecaj u svakodnevnom životu.

U „Kući europske povijesti“ naši su se učenici i nastavnici otisnuli na  putovanje kroz europsku povijest. Stalni postav posjetitelje vodi kroz europsku povijest, od nastanka i razvoja Europe do njezina poniranja u rat te potrage za boljim životom. Radionice i nastavni materijali osmišljeni su tako da su učenicima približili europsku povijest i njezino nasljeđe u suvremenom svijetu.

Učenici i nastavnici su boravili u Bruxellesu na poziv naše zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan. 

Više: http://www.ssmb.hr/240/ekonomija-trgovina-i-poslovna-administracija

srednja škola mate blažine ekonomisti hnb bruxelles europski parlament biljana borzan