Ekonomisti labinske Srednje škole na izvanučioničkoj nastavi u Adris grupi

Ekonomisti labinske Srednje škole na izvanučioničkoj nastavi u Adris grupi

25.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Prvi dan proljeća ekonomisti Srednje škole Mate Blažine proveli su na ''terenu''. Svake školske godine nastavnici ekonomskih predmeta vode učenike u posjetu različitim organizacijama kako bi na licu mjesta čuli i vidjeli sve što uče u školi. Tako se imaju priliku upoznati sa menadžmentom i zaposlenicima, organizacijskom strukturom, poslovnim funkcijama i drugim sadržajima koje uče u sklopu strukovnog kurikuluma.
Izvanučionička nastava započela je posjetom uzgajalištu Budava, jednom od sedam uzgajališta tvrtke Cromaris d.d. Učenici su najprije upoznati sa uzgojem, preradom i prodajom autohtone jadranske ribe i školjki, a potom su brodicom obišli kaveze za uzgoj ribe.


Izvanučionička nastava nastavljena je u obiteljskom hotelu Amarin u Rovinju otvorenom prije tri godine. Sa 300 milijuna uloženih kuna ulaganje u hotel Amarin bila je najveća Maistrina investicija u 2016.  Učenici su upoznati sa procesima u hotelu  koji je osmišljen i realiziran kao jedna velika didaktička igračka.  Učenici su razgledali  tzv. family sobe, dvokrevetne sobe koje su međusobno spojene vratima što olakšava komunikaciju gostiju ali im omogućava i privatnost.

Izvanučionička nastava završena je predstavljanjem Adris grupe, jedna od vodećih hrvatskih i regionalnih kompanija, organiziranoj u tri strateške poslovne jedinice: turističkoj,  prehrambenoj, i osiguravajućoj.  Učenicima su posebno  prezentirana funkcija upravljanja ljudskim potencijalima kao i načela društveno odgovornog ponašanja Adris grupe. Nastava je završena poslovnim ručkom u hotelu Amarin.
U izvanučioničkoj nastavi sudjelovali su učenici 1.d, 2.d i 3.d razreda.
U pratnji učenika bili su nastavnici ekonomskih predmeta:  Orijana Tenčić, Kristina Tenčić Lazarić, Gabriela Dundara te Daniel Mohorović.
Zahvaljujemo djelatnicima Adrisa na lijepom gostoprimstvu!


(Tekst i foto: Daniel Mohorović, foto: Kristina Tenčić Lazarić i Orijana Tenčić)


ssmb.hr

terenska nastava srednja škola mate blažina daniel mohorović
Galerija fotografija (4)