E-knjiga " Grotesquiem " mladog kreativnog pisca Tonija Juričića dostupna za preuzimanje

E-knjiga " Grotesquiem "  mladog kreativnog pisca Tonija Juričića dostupna za preuzimanje

14.2.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Drage dame i gospodo,
nakon nekoliko mjeseci mukotrpnog rada na " Grotesquiem " e-booku, s radošću vas obaviještavam da je e-book napokon gotov i spreman na skidanje i čitanje.
Evo malo o e-booku :

Prošlo je više od godinu dana od kada sam izdao svoj prvi e-book koji je praktički bio samo copy paste mojih priča bez lekture, bez višemjesečnih priprema i bez nekakve promocije ( kad danas malo bolje pogledam, i bolje da nije bilo prevelike promocije pošto se nisam toliko trudio oko tog e-booka ), ali zato sam odlučio ove godine ispraviti grešku te okupio mali tim oko sebe da mi pomogne pri izradi e-booka.

Za kreaciju ovog e-booka je kriv m777 s pcplay foruma koji je preveo dio moje poeme na engleski, a ja sam zaluđen kako je to predobro ispalo ( ko lyricsi za neku doom metal pjesmu ala Anathema ili My Dying Bride ) te sam po ljeti započeo raditi na e-booku sa željom da izdam samo poemu Lepidoptera Tristis i njezin prijevod na engleski jezik. Sve je to stajalo dok me u rujnu nije puknula inspiracija za tri nove pjesme, a ubrzo tokom ovih mjeseci sam napisao i još par pjesama što me navelo da izdam e-book samo sa mojim pjesmama. E-book " Lepidoptera Tristis " ( kako mu je prije bilo ime ) je bio planiran u par varijanta, a te varijante sam zadržao i sada no o njima ću pričati kasnije. Pošto sam također veliki ljubitelj mističnost, horrora i gotičke kulture odlučio sam moju elektroničku knjigu pretvoriti u malu mističnu knjižicu koja će sadržavati još par mojih priča kako "specijalan dodatak" pjesmama i trebale su se nalaziti samo u specijalnom e-book izdanju, no odlučio sam ih ubaciti u samu srž knjige.

Tako danas e-book sadržava par potpuno novih pjesma, poemu Lepidopteru Tristis cjelovitu na engleskom jeziku te jednu novu novcatu priču koju dosada nitko na netu nije pročitao. Upravo da priča je moja najduža priča nakon mojih starih stvari koje sam napisao kao totalni početnik ( Spokoj Uma, Mračni put i Kapelica anđela krvavih suza ).

Kao što sam rekao prije, e-book dolazi u dvije verzije :
1. verzija e-booka je print friendly verzija, što znači da su slova fonta poprilično mala, nema nikakvih efekata s fonto, nema slika, nema specijalne pozadine, ali nema i specijalnog sadržaja ( Lepidoptera Tristis na engleskome ). Za stvaranje ove verzije sam se odlučio iz razloga što je dosta ljudi printalo moj prethodni e-book " Albonian Asylum Blues " te im tako u ovim kriznim vremenima želim olakšati printanje :P
2. verzija e-booka je poprilično raskošno uređena, svakavi fontovi, lako čitanje, posebna pozadina ( bijela ), te razne slike koje sam tražio po deviantARTu i odabrao ih za svoje malo "dijete" ( dobio sam dopuštenje od svakog autora da mogu koristiti njihove slike ), a na kraju e-booka će se pronaći komentar autora ( mene :P ) o mojim pričama i pjesmama te njihovom smislu kako bi donekle objasnio neke stvari kod nekih mojih pripovjetka i pjesma, te kako su one raspoređene u sadržaju.

Sadržaj e-booka je sljedeći .

Grotesquiem [ special edition e-book ]

- istrgnut iz zagrljaja smrti ( uvodna riječ )
- crna ruža
- 2.4.18xx
- pjesma velikog markiza
- grotesquiem I
- lepidoptera tristis
- ispod zamračenog neba
- elizijske poljane
- balada o solusu
- ocean života
- grotesquiem ( pjesma druga )
- krvavi bal
- iza njenih očiju
- angelus lacrimosus
- iz najmračnijeg kutka uma ( o piscu i djelu )

[special edition only ]
+ grotesquiem I [ english version ]
+ lepidoptera tristis [english version ]
+ grotesquiem II [ english version ]
+ fotografije

 

"Grotesquiem", Toni Juričić, Download

 

Toni Juričić e-book elektronička knjiga dark mrak mračno sumorno pisac pjesma fantazija pripovjetka Grotesquiem