Ekipa OŠ “I.L.Ribar” pobjednik gradskog natjecanja mladih HCK

Ekipa OŠ “I.L.Ribar” pobjednik gradskog natjecanja mladih HCK

14.3.2016. // Crveni križ Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu, 12.03. u OŠ “Vitomir Širola- Pajo” u Nedešćini održano je gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, na kojem je znanja i vještine odmjerilo 6 ekipa podmlatka osnovnih škola Labinštine.

 

Naime, u sedmim su razredima, sukladno Kurikulumu zdravstvenog odgoja, održana predavanje iz prve pomoći, prilikom kojih su predavači - mentori ekipa motivirali učenike za  pripremu za natjecanje. Mentori su bili Nadia Mauro Škopac (OŠ V.Nazora Potpićan), prof. Maja Načinović (OŠ “V.Širola-Pajo” Nedešćina), prof. Alenka Smoković (OŠ I.Batelića Raša), prof. Iva Rukavina (OŠ “I. G. Kovačić” Čepić ) te Barbara Škopac Belušić (OŠ “I.L.Ribar” Labin-2 ekipe).

 

Ekipe su na natjecanju teoretsko znanje odmjerile u 4 područja: Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatski Crveni križ, Međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava te pružanje prve pomoći, dok se na 2 radilišta provjeravala vještina pružanja prve pomoći.

Pobjednička ekipa OŠ “Ivo Lola Ribar”, u sastavu Mateo Blažina, Rafaela Faraguna, Paola Franković, Natali Lazarić i Lejla Šehić, predstavljat će GDCK Labin na Međužupanijskom natjecanju koje će se 16.04. održati u Vojniću.

Poredak ekipa na natjecanju bio je sljedeći:

1. OŠ “Ivo Lola Ribar” Labin – 93,39 bodova

2. OŠ Vladimira Nazora Potpićan – 87,90 bodova

3. OŠ “Vitomir Širola-Pajo” Nedešćina – 84,13  bodova

4. OŠ “Ivo Lola Ribar” Labin – 81,93 bodova

5. OŠ Ivana Batelića Raša – 77,44 bodova

6. OŠ “Ivan Goran Kovačić” Čepić – 62,54 bodova

Čestitamo svim ekipama i zahvaljujemo svim volonterima uključenima u pripremu i realizaciju natjecanja, kao i školi domaćinu.

 

 

crveni križ labin natjecanje oš ivo lola ribar prva pomoć pobjeda