Edukacija "Uvod u poduzetništvo"

Edukacija "Uvod u poduzetništvo"

19.9.2008. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

  Obavještavaju se svi zainteresirani te svi oni koji su se prijavili putem javnih prijava da će se edukacija na temu "Uvod u poduzetništvo" održati u ponedjeljak 29. rujna 2008. godine u prostorima Istarske razvojne agencije u Puli, Mletačka 12 (roza zgrada nasuprot žute industrijsko-obrtničke škole u Puli), na 4. katu u dvorani "Istra 21", s početkom u 10.00 sati.

Edukacija je namijenjena ciljnim skupinama projekta – nezaposlenim mladima od 15 do 24 godine starosti te nezaposlenim ženama iznad 40 godina starosti.

Prijave za navedenu edukaciju su još u tijeku i svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sljedeće on line prijave http://www.re-cen-t.org/ , na broj telefona kontakt centra u Gradu Labinu 052 866 817 (kontakt Dragana Zrnić) ili na centralu Istarske razvojne agencije (052 381 900).

Ovaj projekt sufinancira Europska unija u okviru programa Phare 2005: Aktivne mjere zapošljavanja za skupine kojima prijeti socijalna isključenost.

Projekt Re.Cen.T. - Regional Centres for Trainings (službeno ime projekta: Training and Contact Points in Istria) odobren je za financiranje iz sredstava programa PHARE 2005 - Aktivne mjere zapošljavanja za skupine kojima prijeti društveno isključenje. Implementacija projekta započela je 27. studenog 2007. i trajat će do 27. studenog 2008.

Vodeći partner u projektu: Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. Ostali partneri su: Istarska županija, ZUM- Udruga mladih, Pulski centar za poduzetništvo, Grad Poreč i Grad Rovinj. Suradnici projekta su: HZZ, Područna služba Pula i gradovi Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Umag i Vodnjan.

Ukupna vrijednost projekta je 88.230,10 €, od čega EK sufinancira 88% odnosno 77.642,49 €.

Opći cilj projekta je promoviranje ekonomske i socijalne kohezije s ciljem  bolje profesionalne integracije najugroženijih skupina društva  na tržištu rada. Specifični cilj projekta je kreiranje dugoročnih postavki za rješavanje problema nezaposlenosti kroz razvoj i izobrazbu djelatnika unutar organizacija na lokalnom nivou koje će provoditi mjere aktivne politike zapošljavanja usmjerene na najugroženije skupine nezaposlenih na tržištu rada u Istarskoj županiji.

gospodarstvo business biznis poslovanje edukacija IDA istarska razvojna agencija