Dva zlata i srebro učenika labinske glazbene škole na natjecanju u Sarajevu

Dva zlata i srebro učenika labinske glazbene škole na natjecanju u Sarajevu

8.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Od 29. travnja do 2. svibnja 2015. u Sarajevu, u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacije za njegovanje akademske muzike "Novi Zvuk", održan je 6. međunarodni festival harmonike ART AKORDEON na kome je sudjelovalo tri učenika Harmonikaškog odjela OUŠ Matka Brajše Rašana iz Labina.

 

-MATEA HRELJA, učenica 3. razreda u klasi prof. Karmen Brajuha, osvojila je prvu nagradu sa 97,5 bodova natječući se u II. kategoriji.

 

-PETAR VORANO, također učenik 3. razreda i u klasi prof. Karmen Brajuha, u istoj je kategoriji osvojio drugu nagradu sa 86 bodova.

 

-LUKA BLAŽINA, učenik 4. razreda u klasi prof. Đenane Levak, natjecao se u III. kategoriji i osvojio prvu nagradu sa 90 bodova.

 

Natjecanje se odvijalo u devet starosnih kategorija okupivši oko 200 sudionike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Litve, Poljske, Rusije, Bugarske i Ukrajine.

 

Među jakom konkurencijom, labinski harmonikaši su još jednom pokazali da ponosno mogu predstavljati svoju školu i grad šireći i izvan domovine radost muziciranja na ovom instrumentu.

Đenana Levak

 

Facebook Page

 

 

ouš matka brajše rašana glazba đenana levak matea hrelja petav vorano luka blažina