Dva srebra za dvije vrijedne učenice UŠ Matko Brajša Rašan

Dva srebra za dvije vrijedne učenice UŠ Matko Brajša Rašan

7.4.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na 22. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika "Daleki akordi" koje se održava od 3. do 8. travnja 2017. u Splitu i Kaštel Kambelovcu, našu školu predstavile su dvije vrijedne i skromne učenice: violinistica Lana Bojić, učenica drugog razreda u klasi profesora Edija Šiljka i klarinetistica Diana Marković, učenica petog razreda u klasi profesora Tončija Trinajstića.

 

Među vrlo jakom konkurencijom natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva, Lana je osvojila 2. nagradu (45,50/60) u 1. kategoriji, uz klavirsku pratnju profesorice Kristine Puh Leko. Za Lanu je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvo, ali zasigurno ne i posljednje.

 

Sudeći prema velikoj ljubavi i žaru mlade violinistice za glazbom i violinom, ovo je tek jedan sretan početak čarobnog glazbenog putovanja. Već ovjenčana brojnim nagradama, Diana se natjecala u III. kategoriji drvenih duhača do 15 godina i osvojila najviše 2. mjesto sa 53,50 / 60 bodova, a strogi ocjenjivački sud odlučio je da nitko od klarinetista nije zaslužio I. nagradu.

 

I ovoga puta, Diana Marković, kao dio svog repertoara izabrala, te s velikim užitkom i žarom odsvirala energičnu i vrlo zahtjevnu skladbu ''Petak 13'', profesora Hrvoja Puškarića koji je i pratio Dianu za klavirom. Čestitamo svima na ovom lijepom i vrijednom uspjehu.

 

Link

 

 

uš matko brajša rašan violina lana bojić diana marković klarinet