DV Pjerina Verbanac kao suorganizator Regionalne smotre projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

DV Pjerina Verbanac kao suorganizator Regionalne smotre projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

27.2.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

DV  Pjerina Verbanac Labin biti će domaćin Regionalne smotre projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja za područje Ličko-senjske, Istarske i Primorsko goranske županije u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje za područje predškolskog odgoja i obrazovanja. 

Upravo je u tijeku selekcija projekata koji će se predstavljati na Regionalnoj smotri, a koji podrazumijevaju teme koje se bave za dijete životnim važnim pitanjima poput osvještavanja vlastite kulture uz međugeneracijsku suradnju, upoznavanje i proučavanje drugih kultura koje polaze od aktualne situacije u skupini ili ustanovi, čuvanje i uživanje u zdravom okolišu, sigurnost djeteta/djece u okruženju, razumijevanje i uspostavljanje pravila za suživot te sve situacije u kojima djeca uče kako se zauzeti za sebe i druge radi ostvarivanja temeljnih ljudskih prava, inkluzija djeteta/djece s posebnim potrebama, osvještavanje identiteta (od osobnog do zavičajnog i domovinskog).

Nekoliko najuspješnijih projekata iz područja odgoja i obrazovanja odabranih na regionalnoj razini predstavljaju se dalje na državnoj razini.

Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ iz Labina sudjelovao je 2019. godine na Državnom pedagoškom skupu za predškolske ustanove pod nazivom „Odgojitelj kao (su)kreator kvalitete odgojno-obrazovnog rada ustanove za RPOO“ u Šibeniku te prezentirao istraživanje/projekt unapređivanja kvalitete primjerenog dnevnog odmora čije su predavačice bile Ivana Škopac, Ljiljana Krušelj i Ivana Nikić. 

Upravo je zbog tadašnje uspješne provedbe i prezentacije DV Labin odabran u ulozi domaćina Regionalne smotre te je održavanje iste planirano za 20. travnja u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

dv pjerina verbanac dječji vrtić labin građanski odgoj