Duo udaraljkaša – Erik Greblo i Filip Koraca sovojio treću nagradu na državnom natjecanju

Duo udaraljkaša – Erik Greblo i Filip Koraca sovojio treću nagradu na državnom natjecanju

9.12.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od 7.-10. prosinca 2016. održava se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 54. hrvatsko državno natjecanje za učenike i studente glazbe – Komorni sastavi u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Natjecanje je započelo u srijedu, 7. prosinca, u 9,00 sati s prvom kategorijom Dua te Klavirskih dua. Našu Školu predstavljao je Duo udaraljkaša – Erik Greblo i Filip Koraca, učenici 6. razreda u klasi prof. Marijana Lincmajera. Nakon 1. nagrade na regionalnom natjecanju, Erik i Filip su "zaslužili" nastup na državnom natjecanju i između 10 najboljih dua iz Republike Hrvatske osvojili 3. nagradu s 92/100 bodova.
Strogi ocjenjivački sud, koji su činili renomirani hrvatski glazbenici i pedagozi: Branko Mihanović, Lidija Horvat Dunjko, Jože Haluza, Istvan Römer i Josip Magdić, u prvoj kategoriji dua nije dodijelio niti jednu prvu nagradu.


Erik i Filip jedini su predstavljali labinsku Umjetničku školu na ovom prestižnom natjecanju i ovo je još jedna u nizu nagrada koje su dobili tijekom svog glazbenog školovanja te veliko priznanje njihovom ambicioznom učitelju Marijanu. Najiskrenije čestitke svima!

filip koraca erik greblo udaraljke nagrada ouš matko brajša rašan