Duhanski dim nad Rockwoolom?

Duhanski dim nad Rockwoolom?

11.12.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Opet je netko povukao okidač: ne, nije mala Marijana, ovaj put je to Rockwool.

Za sve je kriv Google, prokleta tražilica čiju adresu utipkam tijekom dana više puta nego bilo čiji telefonski broj, jer nisam na licu mjesta, a zanima me najnoviji razvoj događaja s Rockwoolom. Pogledam malo bolje i para na uši, čekaj malac, rekao bi Zvone Radikalni. Plaćeni oglas kod pretraživanja pojma Rockwool, i to koji?! Ali o tome nešto kasnije.

Počelo je vriti u Potpićnu. Pisao sam o tome u prva dva svoja dnevnika. Pred par dana je čak i sommelier Jakovčić bio pored tvornice s prosvjednicima (doista samo na kratko). Vele mi prijatelji iz okoline da je teško vrijeme i da nešto smrdi. Kada mi oni to kažu, onda vjerujem da nešto smrdi. Na žalost, poslom sam ovog puta nešto istočnije, pa se ne mogu osvjedočiti vlastitim nosom u situaciju u Lugu, informiram se iz medija - gledam ružne slike na dnevniku: ženu na rubu živčanog sloma - vrišti protiv Rockwoola, njoj očito izvora svih zala pred kućnim pragom, a onda novi kadar: plavuša, tvorničko glasno grlo, omiljeni junak komentara i transparenata Pićanštine - čuvena Anđa (uspjela je Anđa zaratiti sa svim živima oko tvornice, a bojim se i u tvornici – valjda živi u kući na osami, jer ako živi u stambenoj zgradi, jamačno je to zanimljiv ulaz): popravlja kosu i ljulja se u kadru dok ponavlja mantru kako sva mjerenja pokazuju da je sve u redu. Ali, gospođo Anđo, što je sa snimkom na kojoj se vidi da desetak minuta ispuštate dim na krivom dimnjaku kojeg inače ne koristite? Da li su i ti dimovi zabilježeni i da li je i to normalno? Uvijek tražim i uvažavam snagu argumenata: ovaj detalj Anđa ne spominje.

 

Red je da napokon otkrijem koji je to plaćeni oglas na Googlu s ključnom riječi „Rockwool“: riječ je o linku na Ladonju! Čini mi se da je ova izjava, u skladu s brojnim drugim kontroliranim ili gotovo pa naručenim člancima i kolumnama u zadnje vrijeme na Barkunu očito „nabacivanje lopte“ Pliniju da bi ovaj poentirao nekakvom izjavom, kada ga eto puk zove i moli da mu udjeli malo svoje mudrosti…

 

Cijeli članak pročitajte na Pollitika.com:

http://pollitika.com/duhanski-dim-nad-rockwoolom 

 

Rockwool politika Ladonja Anđelka Toto Ormuž ekologija Pollitika.com Google Oglašavanje marketing PR