DRUŠTVO PODVODNIH AKTIVNOSTI „RABAC“ U SKLOPU PROJEKTA „VOLIMO JADRANSKO MORE“ ČISTILO PODMORJE U UVALI TUNARICA

DRUŠTVO PODVODNIH AKTIVNOSTI „RABAC“ U SKLOPU PROJEKTA „VOLIMO JADRANSKO MORE“ ČISTILO PODMORJE U UVALI TUNARICA

10.8.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U sklopu Valamarovog donacijskog projekta „Volimo Jadransko more", članovi Društva podvodnih aktivnosti "Rabac" organizirali su čišćenje podmorja u uvali Tunarica. Na akciju čišćenja odazvalo se čak 24 ronioca, od kojih je njih sedam početnika koji su uspješno završili tečaj ronjenja u klubu. Nakon uspješnog čišćenja, svi sudionici akcije nastavili su druženje u kampu Tunarica.

 

Zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji očišćeno je otprilike 11.000 m2 podmorja, točnije dio od nove rive prema plaži. Iz mora je izvađeno 30-ak vreća većinom staklenog i plastičnog otpada za čije se pravilno zbrinjavanje pobrinula tvrtka 3.Maj Labin.

 

Donacijski projekt „Volimo Jadransko more" provodi se unutar programa „Zeleni Valamar", jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere, s ciljem aktivnog podupiranja projekata namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora koji podižu svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša te doprinose očuvanju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa. 

 

 

 

dpa rabac čišćenje podvodno čišćenje podmorje tunarica uvala tunarica