Druge subote manifestacija „Hoditi i zdravi biti“

Druge subote manifestacija „Hoditi i zdravi biti“

29.3.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

I ove godine Labin se pridružuje 6. javnozdravstvenoj manifestaciji u organizaciji Grada Labina i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije naziva HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2019. Manifestacijom se ističe  značaj kretanja za zdravlje i zagovara osobna odgovornost svake osobe za vlastito zdravlje kroz zdrave životne izbore i navike.

U Labinu organizaciju aktivnosti vodi Grad Labin - Labin Zdravi grad u suradnji s partnerskim organizacijama Planinarskim društvom Skitaci, dječjim vrtićima Pjerina Verbanac i Gloria. Pješačenje se već drugi put zaredom organizira i za dječje vrtiće u petak, 5. travnja, a centralna aktivnost biti će u subotu, 6. travnja.

Hodanje za građane, u subotu 6.4., bit će na relaciji Stari grad Labin – Ripenda – Rabac, a starta se u 10 sati. Registracija sudionika i podjela majica započinje u 9 sati na Titovom trgu u Starom gradu.

Patronažna služba Istarskih domova zdravlja – Ispostave Labin mjerit će krvni tlak sudionicima prije i nakon pješačenja. Vježbe zagrijavanja vodit će rekreativke Labin Zdravog grada i fizio studio Spinalis.

Pješačenje će biti prilagođeno svim uzrastima i profilima sa manjim usponima i dijelom makadama u dužini od 8 kilometara i trajanju oko 3 sata. Na rivi u Rapcu sve sudionike očekuje obrok koji osigurava Grad Labin. Nakon pješačenja za sve sudionike osigurani su besplatni autobusi iz Rapca u Labin.

Osim pješačenja, u suradnji s Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja Ispostava Labin u tjednu od 1. do 7. travnja povodom Svjetskog dana zdravlja održat će se akcije mjerenja tlaka i kontrole šećera u krvi na više punktova u gradu, kao i u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjoj školi, centru Liče Faraguna i Inkluziji.

Za pješačenje je potrebna prijava na mail zdravi.grad@labin.hr ili telefon 852-078 i 866-843 najkasnije do četvrtka 4. travnja 2019.

U slučaju kiše događaj se odgađa.

Dobrodošli!

hoditi i zdravi biti hodanje zdravlje prevencija labin zdravi grad pješačenje ripenda rabac