DRAŽEN BUŽAN iz Raše: Prošla su dva mjeseca od operacije, dobro sam, mičem prstima Dr. IVAN KIRIN: Meni je to par sati posla koje uvijek dajem za čovjeka, ali njemu je to život

DRAŽEN BUŽAN iz Raše: Prošla su dva mjeseca od operacije, dobro sam, mičem prstima Dr. IVAN KIRIN: Meni je to par sati posla koje uvijek dajem za čovjeka, ali njemu je to život

6.11.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nema tih riječi i te zahvale za ono što su učinili dr. Kirin i njegov tim. Ima puno mladih i dobrih liječnika i kirurga, ali malo je tako stručnih i iskusnih, naglasio bih iskusnih jer tu je iskustvo važno. Ovo što je dr. Kirin napravio sa svojim timom je čudo, rekao je Bužan

Nakon tri tjedna od posljednje kontrole sreli su se ponovno, ali ovog puta ne u bolnici nego u Raši: prim. dr. Ivan Kirin, specijalist opće kirurgije, subspecijalist traumatologije i ortopedije i njegov pacijent, Dražen Bužan iz Raše, kojem je dr. Kirin uspješno izvedenim složenim operativnim zahvatom, replantacijom, vratio odrezanu šaku na ruku.

Podsjetimo, prije dva mjeseca, 6. rujna, Draženu su na poslu hidraulične škare za lim odsjekle cijelu šaku, koju je njegov poslovođa stavio u najlon vrećicu i s Draženom krenuo na labinsku hitnu pomoć, a zatim su Dražen i njegova šaka odvojeno prebačeni u Klinički bolnički centar Rijeka, Odjel za kirurgiju na Sušaku, gdje ga je sa svojim timom operirao dr. Kirin i šaku nakon 6-satne složene operacije vratio na staro mjesto.

Bio je to povod Općini Raša da javnim priznanjem zahvali dr. Ivanu Kirinu, a ono mu je dodijeljeno na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj u povodu Dana Općine Raša.

- To je jedno od priznanja koje sam dobio u svom poslu kojim se bavim, a to je rekonstruktivna kirurgija i replantacija, ali ovo mi je posebno drago jer za takav zahvat još nisam dobio priznanje. Bilo je priznanja za skupni rad u Rijeci i nekim drugim mjestima, ali za ovo za što sam uložio osobno najviše truda i vremena - nisam još dobio priznanje. Eto, toga se sjetila Općina Raša i veoma mi je drago da jedna tako malo općina brine o svojim ljudima. To je velika stvar za nas profesionalce, za nas koji to radimo rutinski i kojima je to posao, ali još veća za tog čovjeka kojemu je to život, jer nije isto u životu imati jednu ili dvije šake, rekao je Kirin i usporedio situaciju s onom Neila Armstronga kad je sišao na Mjesec i rekao: "To je mali korak za čovjeka ali veliki za čovječanstvo".

- Meni je to nekoliko sati posla koje uvijek dajem za čovjeka, ali njemu je to život. On je oslobođen svih onih svakodnevnih tegoba koje bi imao da nema šaku. Ja vjerujem da će Dražen biti dobro, rekao nam je dr. Kirin nakon srdačnog susreta s Draženom kojem je još jednom, onako vizualno i dodirom, pregledao šaku. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

dražen bužan operacija ivan kirin općina raša priznanje