Dramska grupa Srednje škole Mate Blažine pozvana na Državnu smotru LiDraNo

Dramska grupa Srednje škole Mate Blažine pozvana na Državnu smotru LiDraNo

15.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Novoosnovana dramska grupa Srednje škole Mate Blažine predstavit će se poetsko-dramskom igrom „Bajka o potonulim zvonima“ labinskog pjesnika Daniela Načinovića na Državnoj školskoj smotri LiDraNo koja će se održati u Šibeniku od 27. do 29. ožujka 2019. Za okupljanje nove generacije mladih labinskih glumaca, kao i za režiju predstave zaslužna je profesorica hrvatskog i talijanskog jezika te dramska pedagoginja Amneris Ružić Fornažar, dok su za glumu, glazbu i ples zaslužni njezini članovi  Marija Lalović, Lucija Miletić, Elin Miletić, Elin Franković, Moreno Škopac, Matteo Mohorović, Luka Hrvatin, Leonarda Giannini, Stela Dermit i Nina Negovanović.

Veliku pomoć u realizaciji projekta pružali su i suradnici, profesorica likovnog Alida Blašković i Likovna radionica IKTIN, plesni instruktor i koreograf Patricia Miletić, profesorica glazbenog Nerina Ševrlica Bolfan te Marinela Benazić i Udruga za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO Labin. Tema bajke u rimovanim stihovima zasniva se na povijesnim činjenicama o skidanju zvona s istarskih, a i drugih jadranskih zvonika, kako bi bila korištena u ratne svrhe. Mediteranski ugođaj i fantastični svijet mora i podmorja veoma su slikovito i kreativno prikazali učenici 2. razreda gimnazije u sklopu njihove izborne nastave Dramskog odgoja te su ovladavši raznim vještinama scenkog izražavanja prenijeli univerzalnu poruku mira. Grupa djeluje u sklopu dosadašnje Dramske radionice  FLACIUS i Filodramske grupe ARCOBALENO.


ssmb.hr


dramska grupa srednje škole mate blažina dramska grupa Marija Lalović Lucija Miletić Elin Miletić Elin Franković Moreno Škopac Matteo Mohorović Luka Hrvatin Leonarda Giannini Stela Dermit Nina Negovanović alida blašković lidrano