Prvi maj M - Prvi maj

Dr. Mohorović u organizaciji svjetskog kongresa

Dr. Mohorović u organizaciji svjetskog kongresa

13.7.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

RABAC - Dr. Lucijan Mohorović pozvan je u organizacijski odbor BABE - 2013, Svjetskog kongresa o biološkoj raspoloživosti i ravnoteži, koji će se od 20. do 22. svibnja sljedeće godine održati u glavnom kineskom gradu Pekingu. Poziv mu je uputila OMICS Grupa, jedan od vodećih svjetskih organizatora znanstvenih skupova, na temelju njegovog dosadašnjeg znanstvenog  rada.

Cilj Babe-2013 je stvoriti temeljne pretpostavke za interakciju stručnjaka i narastajuće farmaceutske industrije. Kao član organizacijskog odbora dr. Mohorović ima mogućnost tijekom kongresa organizirati i voditi raspravu na temu po vlastitom izboru.

- Najvjerojatnije ću govoriti o nedovoljnoj istraženosti i elaboriranosti veze između okoliša i neurovegetativnih i kardiovaskularnih bolesti, kazao nam je u jučerašnjem telefonskom razgovoru.

Njegov znanstveni interes potječe prvenstveno iz iskustava koje je stjecao preteći  zdravstveno stanje trudnica i fetusa te pojava poremećaja zdravlja i posljedice štetnih utjecaja na majku i djecu vezano na sagorijevanje ugljena općenito, a temeljeno na radu termoelektrane Plomin. Zbog toga je jedan od glavnih protivnika korištenja ugljena kao energenta u budućoj TE Plomin 3.

R. S

lucijan mohorović znanost medicina kongres bolesti te plomin ugljen okoliš