Dr. Lucijan Mohorović najbolji prezenter na kongresu u Frankfurtu

Dr. Lucijan Mohorović najbolji prezenter na kongresu u Frankfurtu

4.7.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na 24. Međunarodnom svjetskom kongresu koji je od 12. – 14. lipnja 2008. godine održan u Frankfurtu pod nazivom «Fetus kao pacijent» predavanje je održao i dr. Lucijan Mohorović te je između 160 predavača osvojio laskavu nagradu za najbolju prezentaciju na kongresu. Nagradu je dobio za  originalnost i stručnost koju je iskazao u svojem radu.

Naime dr. Mohorović na kongresu je iznio istraživanje kojemu je bio cilj determinirati utjecaje iz okoline na majku za vrijeme trudnoće te daljnje praćenje djeteta koje je bilo podređeno određenim utjecajima.

Doktor je po završetku istraživanja zaključio da djeca koja su bila izložena vanjskim faktorima u povišenim omjerima imaju veću vjerojatnost da će oboljeti od dječijih bolesti kao što su žutica ili šum srca te je velika vjerojatnost da će polučiti slabije rezultate u školi. Osim vrijednog priznanja od organizatora je dobio na poklon dvije knjige, odnosno Volumen I. i II. o ultrazvuku u opstetriciji i ginekologiji kao i jednogodišnju pretplatu na međunarodni časopis Medical Journal.

Lucijan Mohorović kongres ginekologija prezentacija znanstveni rad