Dovršena istraga o nesreći kod Prtloga gdje se prevrnula prikolica puna maturanata |Prijavljen maloljetni vozač i utvrđene nepravilnosti u postupanju PP Labin

Dovršena istraga o nesreći kod Prtloga gdje se prevrnula prikolica puna maturanata |Prijavljen maloljetni vozač i utvrđene nepravilnosti u postupanju PP Labin

20.7.2023. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu na štetu devet osoba. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je maloljetnik 26. svibnja uzeo traktor, pulske registracijske oznake, bez znanja vlasnika traktora te je njime upravljao, iako nije imao položen vozački ispit, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom F kategorije. Na traktor je bilo pridodano priključno vozilo te je maloljetnik u tovarnom prostoru nepropisno prevozio 15 osoba iz smjera starog grada u Labinu prema Prtlogu. 

Oko 10.35 sati, dolaskom u naselje Prtlog, maloljetnik je prešao na suprotnu stranu kolnika namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a potom je traktor izašao izvan kolnika i nastavio kretanje prema naprijed, nakon čega je probio zaštitnu ogradu i sletio niz padinu. Pritom se prikolica odvojila od traktora i prevrnula, a putnici su ispali iz tovarnog prostora i zadobili ozljede. 

Nakon dobivanja medicinske dokumentacije, utvrđeno je kako je teže ozljede zadobilo devet putnika i maloljetnik koji je upravljao traktorom. 

Protiv maloljetnika koji je upravljao traktorom podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Policijska uprava istarska provela je analizu policijskog postupanja djelatnika Policijske postaje Labin te su utvrđene određene nepravilnosti u policijskom postupanju, radi čega će se poduzeti daljnje mjere sukladno Zakonu o policiji.

Foto: MUP


nesreća labinskih maturanata traktor prometna nesreća maturanti prtlog kazneno djelo