Dopis Adriana Kiršića povodom zaprijećene kazne zatvora zbog prijetnju Damiru Kajinu

Dopis Adriana Kiršića povodom zaprijećene kazne zatvora zbog prijetnju Damiru Kajinu

17.5.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dopis Adriana Kiršića povodom kaznenog postupka koji se protiv njega vodi na Općinskom sudu u Puli zbog kaznenog djela prijetnje političaru Damiru Kajinu, donosimo u cijelosti:

`

Halo, pazi ovamo !..??? Ja sam u svakom trenutku u vezi s ovim slučajem gore, tj. mojim vlastitim suđenjem u kome državno odvjetništvo traži za mene 1 (jednu) godinu zatvora (znate li koliko je jedna godina zatvora - to je 12 mjeseci, to je 365 dana, to je zapravo čitava vječnost, naročito za moju sedmogodišnju kćer, gdje nekoliko korumpiranih i pokvarenih ljudi, kao što su IDS-ovci Damir Kajin i Tulio Demetlika, pokušavaju nasilno, svojim lažnim svjedočenjem, maknuti mene kao roditelja od moje malodobne kćeri..??). Zar itko drugi može javno pisati osvrt o vlastitoj presudi u medijima..?? To je privilegij kakvog imaju vrlo rijetki, eto ja ga imam, zapravo sam ga sam sebi, vrlo namjerno, stvorio. Prije toga sam naravno, opet namjerno, stvorio cijelu priču - konstrukciju u kojoj sam provocirao ta dva pokvarena političara, zapravo diletanta, Kajina i Demetliku. Zapravo obrnuto najprije Demetliku a potom i Kajina. Imate na internetu apsolutno sve što se u vezi s tim desilo, jer se ništa nije desilo neposredno - direktno (pa bi onda oni mogli događaje interpretirati kao oni hoće...??) već se sve desilo posredno tj. u pisanom obliku, dakle za sve postoji dokument...??

Osnova svega - ja sam navodno prijetio Damiru Kajinu i njegovoj obitelji u jednom dopisu, koji je bio dio jedne duže korespodencije između mene i Kajina..?? Sve o tome imate na internetu, svaki detalj svega toga je javan. Što je naročito bitno i značajno u svemu tome? Da je Damir Kajin prijavio taj slučaj policiji, kojeg prema vlastitoj tvrdnji nije shvatio kao prijetnju, 13 mjeseci nakon što je on primio taj moj dopis. Što bi vi učinili da vam netko (zbog bilo čega..??) prijeti - uopće spomene da će bilo što učiniti ružnog i na štetu vaše djece...?? Da meni bilo tko uopće spomene da će na bilo koji način učiniti nešto ružno mojoj kćeri nađem toga nekog ODMAH - u minimalnom vremenu i taj netko bi mi morao objasniti odmah što on zapravo hoće, dok mene neposredno direktno gleda u oči - to se tako valjda podrazumijeva. Nema šanse da bih tu situaciju pustio otvorenu i „nedovršenu" 13 mjeseci, kao Kajin, koji je nakon 13 mjeseci o tome uopće nešto rekao svojoj supruzi a tada je taj dopis poslao i Demetliki, koji je još kasnije, kako je sam osobno rekao, u siječnju prošle godine, podnio krivičnu prijavu protiv mene. Dakle Demetliki je trebalo 15 mjeseci da nešto učini u vezi s tim...??


Što ja cijelo vrijeme javno tražim od Demetlike i Kajina..?? Da daju javnu gradsku dokumentaciju o ukradenoj kući u Rapcu na javni uvid. Da li je to netko učinio do danas..?? Nitko, najmanje Damir Kajin i Tulio Demetlika. Kada bi ih netko prije pitao da javno komentiraju ukradenu kuću u Rapcu, oni bi govorili da ne žele komentirati, jer je „problemski sklop" u proceduri na sudu..?? Naravno i to su lagali javno, jer se sud bavio utvrđivanjem činjenice čije je vlasništvo ta građevinska parcela - državno ili gradsko, na kojoj je sagrađena ukradena kuća u Rapcu i još nitko na žalost nije „uzeo u tretman" na sudu tog korumpiranog gradonačelnika Tulia Demetliku, koji je prodao tu gradsku/državnu parcelu svom gradskom šoferu, bez javnog natječaja, po višestruko nižoj cijeni od stvarne - parcela na 20 m od mora u samom centru Rapca za 13.327,00 €...?? To što je Demetlika tada s tim napravio je isto kao kada bih ja arenu u Puli prodao, za 50,000,00 € sutkinji koja je meni danas sudila i koja će mi kroz dva dana presudi - baš tako sam danas na sudu rekao toj gospođi sutkinji. Danas su na sudu i Demetlika i Kajin „prodavali" notornu laž tvrdeći da su oni svu dokumentaciju o toj ukradenoj kući u Rapcu, tj. sve ono što ja javno tražim već godinama, dali na uvid i u posjed „novinarki" Glasa Istre..?? koja je ta novinarka „G.I." koja sve to ima doma i to nikada nije objavila u „G.I." niti je to bilo kome drugome dala za objavu...?? Najmanje žele Demetlika i Kajin javno reći koja je ta novinarka..?? Osobno smatram da ta novinarka uopće ne postoji, izmisli su je, tj. „kao zvijeri" lažu narod u svakoj prilici kada to stignu.i kada im se to dozvoli...??
Imate javno objavljene sve dopise koje je taj, po zanimanju upravni referent, kako je danas na sudu taj Damir Kajin osobno deklarirao, poslao meni Ljudi idite pročitajte te njegove „umotvorine", pogledajte uopće što ta individua piše- tvrdi. On interpretira sve laži koje su do sada u vezi s tim izmislili Tulio Demetlika i Marin Brkarić. To dvoje Demetlika i Brkarić definitivno su odgovorni za ono što se zove „ukradena kuća u Rapcu, oni su na neki način kao Lidija Delton, koju su već nepravnomoćno osudili na 4 godine zatvora (što ne znači da će ikada odgovarati za bilo što...??). Za Brkarića i Demetliku se može razumjeti da oni javno lažu i time pokušavaju sakriti vlastitu odgovornost. Zašto istovremeno Damir Kajin laže za Brkarića i Demetliku, kada objektivno za to nije odgovoran...?? Ni klinci se tako ne ponašaju a zapravo se radi o čovjeku koji je do sada 3-4 saborska mandata „odradio" u HR Saboru i tamo zagovarao nekakve interese naroda..?? To što Taj Kajin radi je nešto što ničemu ne služi i nema nikakav učinak, od toga gađani nemaju koristi, to je ono nešto iracionalno u sustavu..?? Istovremeno se nameće pitanje zašto bi uopće sustav funkcionirao racionalno, kada građani ništa ne čine niti na jedan način da to bude tako...??


Kakva će biti moja presuda za 2 dana..?? Osobno nikada ne vjerujem u teoriju kaosa i anarhije tj. da se nešto dešava samo po sebi. Prva važna činjenica u vezi ovog suđenja bila je da je netko na Županijskom sudu u Puli odlučio da će suđenje biti u Puli i ne u Labinu na općinskom sudu. To je obrazloženo argumentacijom da je navodno kriminalno djelo nastalo u Krnici, iako osobno nisam nikada bio u Krnici, dakle na adresi na koju je taj moj dopis bio poslat, i nije nastalo ovdje u Labinu, gdje sam taj dopis napisao..?? Zar se ovakve odluke dešavaju slučajno..?? Ne vjerujem. Poslije sam saznao tko će suditi taj predmet na općinskom sudu u Puli..?? Pitao sam u relevantnim sudačko odvjetničkim krugovima tko je ta gospođa Vera Glasnović Gjoni..?? Naravno dobio sam sve te informacije i još više od toga. Rekli su mi da gospođa sutkinja usvojim presudama može biti „nepredvidljiva"..?? Što zapravo znači „nepredvidljivost", to je zapravo jako širok pojam, jer naravno da svaka oslobađajuća presuda odgovara onome tko je oslobođen, kao što i određivanje kazne ne odgovara nekome tko je kažnjen..?? Naravno da sam prema sebi subjektivan, iako cijelu situaciju gledam u širem kontekstu. Da me prekosutra oslobode značilo bi da bih time „rasklimao" svu vjerodostojnost te individue Kajina u bilo čemu..?? Da me osude i strpaju 1 godinu u zatvor, značilo bi da sam kriv ¼ kao Deltonka koja je tamo „zdrobila" i 50 milijuna kn. tj. moja kazna bi bila relevantna njezinih 12,5 milijuna kn., što bi opet dalo povoda za mnoge javne komentare i polemike koje bi provocirale situaciju na način da bi Kajin i Demetlika bili cijelo vrijeme pod pažnjom javnosti, što bi možda iniciralo USKOK da se „baci" na problematiku i dokažu ono što tvrdim, što bi njih napokon odvelo tamo gdje im je mjesto - pred sud, kako bi odgovarali za sve što su učinili mimo zakona...?? U tom kontekstu smatram da ću stvarno prekosutra biti osuđen. Po meni su sve šire okolnosti zadovoljene dabudem svakako osuđen.


U svemu ovome zapravo postoji jedan drugi ključni i značajan problem. To je činjenica da su svi „živi i mrtvi" mediji bili danas pozvani na moje suđenje i da su došli samo „Ipress", „Glas Istre" i „Večernji list". Za „G.I." se već unaprijed zna da će „srat" po meni, prema tome kroz to se može vidjeti koliki je „potencijal javnosti" u svemu tome. Zapravo je vrlo loš. To je činjenica koja zabrinjava. Nemaš novinare - javnost koja će ići javno tražiti tko je novinarka „G.I." kojoj su Demetlika i Kajin dali dokumentaciju o ukradenoj kući na javni uvid - to je suština problema. Nema „potencijala javnosti" koji će dokazati javno da Demetlika i Kajin lažu čak i onda kada svjedoče na sudu.


Što je gore još potrebno komentirati? To koliko sustav može biti loš, naročito u kontekstu onoga što je svjedočio Demetlika. Danas je govorio kako sam konkretnim dopisima prema njemu njega ucjenjivao, kako sam mu obećao da ga više neću „javno navlačiti" za ukradenu kuću u Rapcu ako on prihvati i promovira neke moje javne projekte..?? To je istina, upravo sam to tako učinio, kao što je činjenica da je Demetlika organizirao javnu prezentaciju projekata koje sam i još uvijek javno zagovaram, koji opet nisu moji projekti već su projekti od kojih može biti javna korist. Za sve to što javno tvrdim naravno postoje svjedoci, uostalom to se javno desilo.
Drugu situaciju koju je Demetlika danas insinuirao je da sam ja njegovoj supruzi na silu ugurao u ruke nekakav moj dopis..?? Nije činjenica da sam joj ništa na silu gurao, već sam joj osobno stvarno dao dopis u kome je bio zahtjev, koji je bio ranije službeno protokoliran u Gradu Labinu, kojim sam tražio konstituiranje istražnog povjerenstva u Gradu Labinu za ukradenu kuću u Rapcu. Dan nakon toga su Tulio Demetlika i njegova supruga to stvarno prijavili na policijskoj postaji Labin i policiji predali moj zahtjev za istražno povjerenstvo. Istovremeno sve to sam učinio zato jer sam zahtjev uredno protokolirao u Gradu, nakon nekog vremena otišao sam tražiti kod gradske tajnice Jasmine Milanović, koja je isto tako s Demetlikom u labinskim korupcijskim „govnima" i ona mi je rekao da je Demetlika taj moj zahtjev jednostavno uzeo, iako je on bio naslovljen na gradsku skupštinu...?? Naravno u Labinu nikada nije bio konstituirano istražno povjerenstvo za bilo što. Prema tome Demetlika je odnio policiji u svojoj prijavi, u društvu svoje supruge, moj zahtjev za istražno povjerenstvo kojeg je nekolik odana ranije ukraou Gradu Labinu...?? Zašto je on to tako napravio..?? Logički je razmišljati u tom određenom kontekstu da on nikada nije objasnio svojoj supruzi što on zapravo radi, pa je onda time što je sve to odnio na policiju obmanuo vlastitu suprugu...?? Tako to rade IDS-ovci na ovim prostorima. Zašto narod to trpi...??.`

 

Adriano Kiršić

 

kazneno djelo prijetnje damir kajin adriano kiršić prijetnja općinsko državno odvjetništvo demetlika kuća u rapcu