Donacija obitelji Diminić-Štifanić Centru za palijativnu skrb Istarske županije

Donacija obitelji Diminić-Štifanić Centru za palijativnu skrb Istarske županije

24.9.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinski donatori Mirjana Diminić i Vlado Štifanić, koji žive u Karslruheu u Njemačkoj danas su vrijednu donaciju uručili Centru za palijativnu skrb Istarske županije. Donaciju čini 60 rabljenih bolesničkih kreveta, 13 invalidskih kolica, 35 hodalica, 13 pari štaka, 5 nastavaka za WC školjku te jedan ginekološki stol.

 

Sva pomagala su vrlo dobro očuvana i bit će od velike koristi pacijentima i institucijama kojima će se donirati. Naime, jedna od potreba palijativnih bolesnika i njihovih obitelji je, upravo, oprema koja olakšava njihovu skrb, a postojeća na području naše županije jedva zadovoljava potrebe. Stoga će ova donacija zasigurno unaprijediti sustav palijative u Istarskoj županiji.

 

Dio donacije je već raspoređen, i to: 10 kreveta u stacionar u Pazinu, 10 kreveta udruzi Društvo distrofičara Istre i 10 kreveta dnevnoj bolnici onkološkog odjela Opće bolnice Pula. Trideset kreveta te ostala pomagala će preuzeti Djelatnost za palijativnu skrb Istarskih domova zdravlja i Liga za borbu protiv raka i bit će raspoređeno po Istri u posudionicama pomagala koje već postoje, a na dobrobit teško oboljelih pacijenata. Mirjana Diminić i Vlado Štifanić su izrazili želju za nastavkom tog oblika suradnje, štoviše i za njenim proširenjem u vidu planske edukacije zdravstvenih stručnjaka iz Istre u Karlsruheu.

 

Foto: Radio Labin

 

 

mirjana diminić vlado štifanić donacija palijativna skrb