[DOKUMENTI] Tanja Pejić, Neel Rocco i Mladen Bastijanić / Reagiranje: Nismo diskreditirali direktora labinskog Vodovoda

[DOKUMENTI] Tanja Pejić, Neel Rocco i Mladen Bastijanić / Reagiranje: Nismo diskreditirali direktora labinskog Vodovoda

1.10.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Temeljem izjave direktora Vodovoda Labin, Dina Škopca, dajemo priopćenje.

Prije svega, nikada nismo umanjivali ili diskreditirali javnu tvrtku Vodovod Labin d.o.o.  kao takvu, a ponajmanje njezine djelatnike!

Na Facebook stranici ''Zaštitimo vodu, zemlju i zrak Labinštine'' predstavljena je (pored ostalog) kronologija djelovanja odgovorne osobe Vodovoda Labin. U svakoj objavi smo nastojali potencirati na učinjenom a najviše na neučinjenom po lokalnu zajednicu. Pri tome smo uvijek apelirali na ODGOVORNOST direktora Dina Škopca.

Drugo, kao odgovor na prozivanje vijećnice Tanje Pejić o lažnim navodima, prilažemo dokument izdan od strane Inspektorata rada iz Rijeke. Prepuštamo slučaj institucijama da rade svoj posao.

Samo ovaj slučaj otvara mnoga pitanja, radi kojih se opet mi moramo angažirati kako bi slušali već groteskna opravdanja direktora Škopca. Neka od pitanja koja bi mu postavili:

·        Zbog čega ste na pitanje vijećnice Tanje Pejić negirali ovaj incident ? (napominjemo da je pitanje bilo upućeno u toku rasprave i da se direktora Škopca moralo po drugi put obavijestiti da se nije izjasnio po ovom pitanju).

·        S obzirom da se incident dogodio u veljači ove godine, zbog čega su tek nedavno postavljene naljepnice o obvezi nošenja zaštitne maske i odjeće prilikom ulaska u prostoriju gdje se nalazi sporni uređaj?

·        Da li bi ikad bila propisana navedena zaštitna oprema da ovaj incident nije dospio u javnost?

Incident na Fonte Gaiu je samo jedan od primjera neodgovornog ponašanja direktora. On je isti događaj Gradskom vijeću okarakterizirao pod ''nije se desio'' (u Zapisniku sa 14. sjednice od 26.06.2018.g. piše: ''Dino Škopac, direktor TD Vodovod Labin d.o.o. odgovara da nije zabilježen nikakav incident i u Fonte Gaju nisu zabilježene nikakve ozlijede na radu.''), da bi nakon nekog vremena ipak priznao i dao svoju verziju i opis događaja.

Iz Zapisnika sa 8. sjednice Skupštine Vodovoda (31.08.2018.g.) također  izdvajamo:

''Valter Glavičić je ukratko ispričao o varijantama koje će biti prikazane na današnjoj prezentaciji. Pošto su neke od njih financijski jako skupe, pita tko daje koordinate za njihovu izradu.

Direktor je odgovorio da je predstavnica Hrvatskih voda Fani Bojanić zatražila od izrađivača studije da se to napravi.

Glorija Paliska postavila je pitanje na kojim se razinama dogovaralo da se naprave tri varijantne studije.

Dino Škopac je odgovorio da je takav nalog izrađivaču studije dala predstavnica Hrvatskih voda.

Glorija Paliska konstatirala je da je to napravljeno bez članova izvršne vlasti, te da ne funkcioniramo kao projektni tim.

Dino Škopac odgovorio je da projektni tim nije ponovno formiran, na što je Glorija Paliska upitala zašto ga formirati ako je sve posloženo?

Raspravu je završio predsjednik Skupštine konstatacijom da je na sastanku u Zagrebu dogovoreno jedno, a sada napravljeno nešto drugo''

Iz ovog izdvojenog dijela Zapisnika sa Skupštine Vodovoda, očituje se dugogodišnja samovolja jedne neodgovorne osobe. Temelje dugogodišnjeg rada lako je odrediti. Odite do Krapanskog kanala pa vidite što uglavnom noću prolazi kroz taj otvoreni kanal. Problem stariji od jednog desetljeća.

S obzirom da se pred nama nalazi najveći projekt Labinštine, novi sustav odvodnje, želimo naglasiti i upozoriti tko nam ''vodu nosi''.

Čekaju vas veliki zadaci, veliki projekt, najveći na Labinštini. Zbog navedenog, došlo je vrijeme da pitamo izvršnu vlast, gradonačelnika Labina, načelnicu Raše, ovo vrlo jednostavno pitanje:

Imate li vi povjerenje u direktora Dina Škopca?

Labin, 01.10.2018.

Tanja Pejić, Neel Rocco i Mladen Bastijanić


Pitanje Tanja Pejić

Dopis Inspektorat rada, Područni ured Rijeka
tanja pejić gradsko vijeće labin fonte gaj kokoti vodovod labin dino škopac prijava inspektorat rada