Do nedjelje pakleno vruće

Do nedjelje pakleno vruće

11.7.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Toplo, pa još toplije... Pakleni srpanj s iznad prosječnim temperaturama mogao bi nam donijeti još jedan ''''toplotni udar'''' u slijedeća dva dana. Već prijepodne te još češće poslijepodne bit će vruće, ponegdje i do 36 Celzijevih stupnjeva dok se u Istri ne očekuju temerature više od 33 stupnja ali će zato vlage biti više nego u drugim dijelovima Hrvatske.

Temperature mora su od 24 do 27 stupnjeva pa ni tamo nećete naći toliko potrebno osvježenje. Do kraja tjedna bit će još toplije, ali i sve nestabilnije, uz uglavnom umjeren jugozapadnjak. Pljuskovi i grmljavine, gdjegod i olujno nevrijeme, na zapadu su u unutrašnjosti mogući već potkraj nedjelje, a još su vjerojatniji u noći na ponedjeljak te tijekom ponedjeljka kada se očekuje i zamjetan pad temperature uz umjeren sjevernjak i sjeveroistočnjak.

U unutrašnjosti Istre je umjeren i jak razvoj oblaka moguć već u subotu a u nedjelju još ponegdje na sjevernom Jadranu. Prema nekim prognozama oblačno, ponegdje i kiša moguće su u nedjelju popodne i navečer u gotovo cijeloj Istri. Stoga, sljedećih dana, zbog približavanja frontalnog poremećaja sa zapada, očekujte pad tlaka, jačanje južine i novi dotok topline.

Blago osvježenje trebalo bi pristići u nedjelju navečer i ponedjeljak s burom i sjeverozapadnim vjetrom kada bi se temperature trebale zadržati ispod 30 stupnjeva.

zdravlje upozorenje južina vrućina ljeto temperature