Do deset tisuća kuna labinskim obiteljima za vlastitu proizvodnju električne energije

Do deset tisuća kuna labinskim obiteljima za vlastitu proizvodnju električne energije

22.2.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Kako je i najavljivano, Grad Labin i ove godine raspisuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta te za opremu i radove za postavljanje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju u mrežnom radu, na području grada Labina. Ove godine za tu je namjenu osiguran triput veći iznos nego je to bio slučaj prošle te su Financijska sredstva za realizaciju navedenog Javnog poziva osigurana su u proračunu Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte, Programu Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u iznosu od 19.909,00 EUR (150.004,36 kuna ).

Cilj projekta je povećanje korištenje obnovljivih izvora energije te smanjenje režijskih troškova za kućanstva na području Grada Labina.

Planira se odobrenje 12 do 15 bespovratnih subvencija za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opremu i radove za sunčane elektrane u 2023. godini u maksimalnom  iznosu do 1.400,00 EUR (10.548,30 kuna)  po korisniku.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 01. studenog 2023. godine.

Cjelokupni Javni poziv te popratni obrasci dostupni su u privitku, a sve ostale informacije mogu se zatražiti telefonom na broj 052/ 866 817, e-poštom na patricija.terkovic@labin.hr u Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU projekte.

Zahtjev za dodjelu jednokratne potpore sa potrebnom dokumentacijom podnosi se na adresu: Grad Labin, Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte, Titov trg 11, 52 220 Labin,  osobnom predajom u pisarnicu Grada Labina na istoj adresi ili dostavom elektronskim putem na adresu patricija.terkovic@labin.hr  pod nazivom  „“Bespovratna sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opreme i radova za  sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području grada Labina u 2023. godine“


Foto: Pixeles, free

električna energija solarni paneli zelena energija