Djevojka koja je pala s 30 metara u slap Sopot, stabilno - slomila ruku i nadkoljenicu

Djevojka koja je pala s 30 metara u slap Sopot, stabilno - slomila ruku i nadkoljenicu

29.1.2014. // 24 sata // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Valentina V. (18) oporavlja se u pulskoj bolnici. U ponedjeljak poslijepodne pripremali su je za operaciju.

- Ima slomljenu natkoljenicu, ruku i pothlađena je, ali nadam se da će na kraju sve biti dobro. Šetala je tim dijelom s 15-godišnjom sestrom. Dok je mlađa sestra pogledala na mobitel, u djeliću sekunde starije više nije bilo kraj nje, pala je - ispričala je Valentinina baka Olga grcajući u suzama. Njezine unuke šetale su uz slap Sopot u blizini mjesta Pićan u nedjelju oko 16 sati.

- Osim vatrogasaca i djelatnika labinske Hitne pomoći, na mjesto događaja upućeni su i policajci - rekla je Nataša Vitasović iz pulske policije. Iako je Valentina u ponedjeljak ujutro bila u životnoj opasnosti, do poslijepodneva se njezino stanje stabiliziralo i, nasreću, bila je izvan životne opasnosti. Do kraja ovog izdanja još je ležala na Jedinici intenzivne njege.

Spasioci: Pukom srećom je preživjela pad

Vatrogascima je trebalo nepunih 30 minuta da stignu do djevojke.

- Dojavu smo od centra 112 zaprimili u 16.40 sati. Na mjesto su odmah upućena trojica vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom. Cijelo vrijeme koordinirao sam akciju spašavanja i čuo se s vatrogascima. Niz taj kanjon oprezno su se spustili do mjesta gdje je pala, a kad smo došli do nje, bila je pri svijesti. Staza kojom se silazilo bila je jako nepregledna i strma pa nam je trebalo vremena da dođemo do teško ozlijeđene. Zajedno s djelatnicima Hitne imobilizirali smo unesrećenu djevojku koja je pukom srećom preživjela pad i nadam se da će biti dobro - kazao je zapovjednik Serđo Šilić.

Jezerce spasilo djevojku od sigurne smrti

Mještane obližnjeg naselja šokirala je nesreća, a jedan mještanin, koji poznaje unesrećenu, kazao je kako je na tom dijelu kamenje dosta klizavo te da je uz kišu koja je padala u posljednje vrijeme bio dovoljan i trenutak nepažnje da dođe do ovakve tragedije. 

Mještani dodaju kako se ne sjećaju ovakve nesreće, a slap često posjećuju mnogi turisti. Kako je u zadnje vrijeme bilo puno kiše, pa se tako i pri dnu ‘stvorilo'''' jezerce, pretpostavlja se da je baš ono spasilo djevojku od sigurne smrti, iako na najdubljem dijelu ima oko dva metra.

slap.sopot nesreća ozljeda tjelesna ozljeda