Dječji vrtić u Labinu dobiva prvo postrojenje za grijanje vode na sunčevu energiju u Istri

Dječji vrtić u Labinu dobiva prvo postrojenje za grijanje vode na sunčevu energiju u Istri

28.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U utorak, 29. ožujka 2011. - u Dječji vrtić «Pjerina Verbanac», Labin, Prilaz Kršin 2, u 10:00 sati svečano će se pustiti u rad prvo postrojenja za grijanje vode na sunčevu energiju u Istri. Riječ je o solarnim kolektorima postavljenima na krov vrtića «Pjerina Verbanac» u Labinu, a financijska sredstva za postavljanje kolektora u cijelosti je osigurala tvrtka RWE Hrvatska, članica njemačkog energetskog koncerna RWE.


Svečanosti će prisustvovati direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Zlatko Ivaniš, gradonačelnik Labina Tulio Demetlika, članovi Uprave RWE Hrvatska Ralf Blomberg i Ingo Block, direktor agencije IRENA Valter Poropat, direktorica vrtića Irene Smoković te ostali uvaženi gosti predstavnici Grada i vrtića.


Postavljanje solarnih kolektora pridonijet će većoj energetskoj učinkovitosti u prostorijama labinskog dječjeg vrtića. Energijom dobivenom iz kolektora vrtić će osigurati 57% potrošne tople vode, a ujedno će uštedjeti gotovo 1.500 litara tekućeg goriva i smanjiti emisiju CO2 za 4,4 tone na godišnjoj razini.

PR

 

sunčeva energija irena valter poropat rwe sunčeva energija voda sunčani kolektori dječji vrtić pjerina verbanac