Dječji vrtić Kockica iz Kršana prvi posjetitelji Edukativnog gradskog pčelinjaka u Labinu

Dječji vrtić Kockica iz Kršana prvi posjetitelji Edukativnog gradskog pčelinjaka u Labinu

3.10.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Mališani Dječjeg vrtića Kockica iz Kršana u pratnji svojih odgajateljica i zdravstvene voditeljice, a u organizaciji LAG-a „Istočna Istra“ i Pčelarske udruge Labin dana 3. listopada posjetili su nedavno otvoreni Edukativni gradski pčelinjak u Labinu.   

Djeca su imala prilike usvojiti nova saznanja o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima prilagođeno njihovom uzrastu. Nakon što su upoznali unutrašnjost košnice i što se sve događa u „kućici za pčele“ također su imali prilike vidjeti kako izgleda pčelinji vosak, kušati pelud, med, i medni napitak. Veliki interes među djecom bio je isprobati zaštitni pčelarski šešir, i dok su ga svi redom isprobavali usput su naučili od čega se još sve sastoji pčelarska oprema. 

Na kraju su dobili prigodne poklone. Predsjednik Pčelarske udruge Labin Darko Martinović im je dodijelio slikovnu brošuru o pčelicama, a voditeljica LAG-a „Istočna Istra“ Mirela Faraguna poklonila je vrtiću teglice meda, brošuru recepata s medom i puzle s motivima pčelarstva.

Edukativni gradski pčelinjak izgrađen je iz projekta suradnje LAG-ova „MED-O-VITA“.


LAG „ISTOČNA ISTRA“


lag istočna istra gradski pčelinjak dječji vrtić kockica kršan pčelarska udruga labin mirela faraguna darko martinović med-o-vita
Galerija fotografija (6)