Dječji pjevački zbor Mornica - mali rekorderi

Dječji pjevački zbor Mornica - mali rekorderi

3.12.2010. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Kultura

Dječji pjevački zbor Mornica iz Labina posjetili smo tijekom jedne od proba koje se svake srijede održavaju u Malom kazalištu.

Od voditeljice Sandre Korolije saznali smo da se pripremaju za nastup na festivalu u Pagu, koji se svake godine održava u veljači.

Pag im je drag jer su se triput vraćali s nagradama: jedanput za interpretaciju, a dvaput za interpretaciju i scenski nastup. No, pravi rekord postavili su u Vodnjanu na Festivalu duhovne glazbe dječjih zborova Istre, gdje su pet godina zaredom osvajali prvo mjesto.

Po dobrom nastupu zapamćeni su i na nacionalnom festivalu Dorica. Njihova voditeljica autorica je i tekstova i glazbe, a može se pohvaliti i "Malom balerinom", pobjedničkom pjesmom na Hrvatskom dječjem festivalu u New Yorku. Pjesmu koju su pjevali mali Amerikanci hrvatskog podrijetla danas pjevuše mališani u vrtićima diljem Istre.

- Mornica djeluje od 2001. godine. Trenutačno okuplja 27 djece u dobi od tri do 12 godina. Moram izdvojiti Rominu Peti, koja je prvu nagradu osvojila s 3,5 godina, i osmogodišnju Mariju Karmen, koja je također glazbeno vrlo nadarena, kaže Korolija.

Tekstovi i note pjesama nagrađenih u Vodnjanu mogu se naći u knjizi koju je izdala biskupija, a voditeljica se nada da će uskoro sve nagrađene pjesme skupiti na CD-u. I za kraj - riječ mornica znači duga.

 

Napisao i snimio R. SELAN

dječji pjevački zbor pjevački zbor zbor mornica duga sandra korolija