Dječaci RK Mladi rudar na turniru Bina Istra

Dječaci RK Mladi rudar na turniru Bina Istra

23.5.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Bina Istra uz suradnju Istarske županije i Istarske turističke zajednice organizirala je ove subote turnir u kategoriji dječaka na kojem su sudjelovale ekipe podjeljene u dvije skupine. U skupini A natjecale su se ekipe RK Buzet, RK Trnje, RK Mladi Rudar, RK Umag, RK Poreč, a u skupini B natjecale su se ekipe MRK Buje, MRK Arena Jadrograd, selekcija Primorsko Goranske županije, RK PPD Zagreb, i RK Rovinj. Do finala je bilo odigrano 25 utakmica u koje je bilo uključeno 160 igrača što je turniru dalo epitet rukometnog spektakla. U finalu su se našlje dvije najbolje momčadi tog dana, RK Poreč i selekcija Primorsko Goranske županije, i upravo je ta selekcija bila bolja od RK Poreča rezultatom 16-12. Treće mjesto na turniru pripalo je RK PPD Zagrebu.

Prije samog finala turnira odigrana je revijalna utakmica zlatnih olimpijaca i istarskih gradonačelnika. Među bivšim reprezentativcima našli su se bivši selektor Slavko Goluža, rukometna legenda Mirza Džomba te Darko Franović, Roberto Sarković, Valner Franković, Zlatko Saračević, Marijan Ritoša, Alvaro Načinović, Marin Mišković, Valter Matošević i drugi, dok su za Županiju nastupali Valter Flego, Marko Ravnić, Milan Dobrilović, Anteo Milos, Klaudio Vitasović, Saša Breščić, Renato Krulčić, Zdenko Bratović i ostali.

 

Utakmica je završena rezultatom 17-16 za naše zlatne olimpijce ali tek nakon izvođenja sedmeraca.

 

Druga ekipa bolja od RK Ogulina

U utakmici 13. kola 4. HRL Zapad Kovarima je u goste došla ekipa RK Ogulina koja je u prvom djelu sezone nanjela težak poraz labinjanima u Ogulinu, i ekipa koja je u Labin stigla kao prvoplasirana momčad lige.

Utakmica je krenula dobro za domaćine, koji su od samog početka minimalnu prednost držali na svojoj strani. Uz igru gol za gol gosti prvi put preuzimaju vodstvo pri rezultatu 7:8 i drže ga do kraja poluvremena na koje se išlo rezultatom 15-16 za Ogulin. Početkom drugog poluvremena kovari ponovno uspjevaju izjednačit i preuzimaju vodstvo u svoje ruke te ga ne ispuštaju do kraja utakmice. U par navrata gosti su uspijeli izjednačit međutim svojim sjajnim obranama Ružić im nije dopustio da ponovno preuzmu vodstvo. Vrlo lijepa i čvrsta utakmica tako je završila rezultatom 31-30 za kovare.

 

 

Foto Glas Istre  (E. VELAN)

 

 

PR

rukomet rk mladi rudar turnir bina istra