Đir po labinskoj tržnici: Maruni 30, kesteni 10 kuna

Đir po labinskoj tržnici: Maruni 30, kesteni 10 kuna

14.10.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN - Za kilogram kestena jučer je na labinskoj tržnici trebalo izdvojiti 10 kuna, a lovranski maruni bili su triput skuplji. Cijena jesenskih kultura bila je uobičajena. Različite sorte grožda koštale su od deset do 14 kuna, suhe smokve 50, pomikaki i klementine 20-ak, limun 18, a mandarine i naranče od 10 do 12 kuna. Breskve su koštale 16, a toliko ili dvije kune manje trebalo je izdvojiti za kruške. Jabuka, kraljica voća, stajala je od deset do 15-ak kuna. Banane su bile po devet kuna. Bablje ljeto pogodovalo je produženju sezone lubenice, koje su jučer koštale tek dvije kune.

 

Zelene salate, blitva i špinat prodavali su se po deset ili 12, a cvjetača i poriluk po 14 kuna. Broskva je koštala osam, svježi kupus tri ili četiri, a crveni radič 16 kuna. Korijen koromača stajao je 22, cvjetača 18, a brokula 10 kuna.

Tzv. ljetno povrće još je uvijek u ponudi, i ne samo uvozno ili ono iz plastenika, već i domaće. Primamljivog i lijepog izgleda te dobre pod prstima bile su malancane, koje su stajale šest kuna, a ista je bila cijena domaćih paprika i crvenih pomidora. Zeleni pomidori prodavali su se po četiri kune, fažoleti po 14, a različite sorte graha po 20 ili 25 kuna.

L. SINČIĆ

Foto: pp Učka

 

maruni kesteni jesen markat tržnica cijene