Đir po labinskoj tržnici: Cijene iste, kupaca malo

Đir po labinskoj tržnici: Cijene iste, kupaca malo

28.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na pitanje jesu li se cijene promijenile od prošlog tjedna, uvijek ljubazan prodavač koji na labinskom markatu nudi voće i povrće iz vlastite proizvodnje odgovorio je: »Nema promjene, ali nema ni prodaje. Siječanj je vrlo nezahvalan za nas, ali i kupce koji su se istrošili za blagdane pa ih sada nema previše. Ma, ćemo zdurat nekako!«.


Upravo smo na njegovom štandu pronašli korijen celera koji se uglavnom dodaje juhama ili maneštricama. Cijena mu je 16 kuna. Dvije kune skuplji bili su kavoli i korijen koromača, biljka bogata vitaminom C, sve učestalija u našoj kuhinji. Razlog tome je brza priprema - dovoljno ga je narezanog na fete tek malo propirjati na maslinovom ulju sa soli te nasjeckanim češnjakom i peršinom.


Jučerašnja ponuda zelenjave bila je dobra. Crveni radič je koštao 20, za 10 dekagrama matovilca, salatine i rigole trebalo je izdvojiti deset ili osam kuna. Indivija je bila po 14, a špinat, blitva i prokulice 20 kuna. Naribana kisela repa koštala je 12, kiseli kupus 10, a glavica svježeg kupusa četiri kune. Od »ljetnih« proizvoda pronašli smo rajčicu po 20, tikvice po 24, malancane po 28, crvenu papriku po 26 i papriku baburu po 24 kune.
Cijene agruma ne razlikuju se od prošlotjednih. Klementine i limun su po 12, grejp 16, a cijena naranče ovisno o sorti kreće se od 9 do 12 kuna.

L. SINČIĆ

Markat tržnica cijene povrće voće ponuda