Deset labinskih maslinara za 10. obljetnicu Galerije maslinovog ulja

Deset labinskih maslinara za 10. obljetnicu Galerije maslinovog ulja

29.6.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Ovogodišnja RE Petrova koja će se održati u subotu, 1. srpnja u labinskom Starom gradu po 10. jubilarni put biti će obogaćena Galerijom maslinovog ulja, smotrom koja ima za cilj predstaviti lokalne maslinare. Tako će za okruglu godišnjicu Galerije maslinovog ulja, upravo isti broj labinskih maslinara, njih 10 ponuditi na degustaciju tu dragocjenu tekućinu. Tako će svoja  ekstra djevičanska maslinova ulja na platou Toriona izlagati naši cijenjeni proizvođači:  Bosiljka i Duilio Belić, William Negri,  Alen Štucin, Laris Rajković, Andrea Baćac, Silvano Smoković, Aurora Volarević, Goran Zahtila i Laris Juričić. Kao gošća 10. po redu Galerije maslinovog ulja ove će se godine Labinjanima predstaviti i  talijanska proizvođačica iz Aziende agricola Corte Tomasin - Irene Medves.

Labinski maslinari čija su imena postala brand u proizvodnji ekstra djevičanskih maslinovih ulja, a neki od njih su već godinama zasluženo uvršteni u svjetski vodič FLOS OLEI, potvrđuju kako je naše podneblje, istočna strana Istarskog poluotoka, klimatskim i zemljišnim uvjetima izuzetno pogodna za uzgoj maslina.

Kada se spoje čak dvije dragocjene tekućine, maslinovo ulje i vino naših lokalnih proizvođača, a to će na ovogodišnjoj Re Petrovi biti: : VINA BAĆAC, VINA FUHTAR, VINA ROMEO I VINOGRADI SAN MARTINO d.o.o. Labin, sigurni smo da je pred nama fešta najboljih okusa.


Foto: Puiblic domain

maslinovo ulje gospodarstvo