Denis Alićajić i Marino Lalović nastupili na judo festivalu u Poreču

Denis Alićajić i Marino Lalović nastupili na judo festivalu u Poreču

14.6.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U organizaciji HRVATSKOG JUDO SAVEZA i EJU šestu godinu za redom u Poreču se održava Judo festival na kojem gostuju i treniraju ponajbolji europski i svjetski judaši, te osvajači olimpijskih medalja u svim dobnim skupinama.

Po prvi puta ove godine na festival je uvršten i seminar „SPECIAL NEEDS“, rad sa osobama sa posebnim potrebama.

Trener Judo kluba METO Labin, Denis Alićajić i djete sa posebnim potrebama Marino Lalović,13 godišnji dječak, učenik 6. Razreda OŠ Ivan Batelić Raša, dana 11. i 12. Lipnja 2019 godine nazočili su navedenom seminaru, gdje su naučili puno raznih vježbi za rad sa djecom a koje vježbe će itekako doprinjeti u daljnem radu sa Marinom Lalović i još troje djece sa posebnim potrebama koji redovito tjekom 2018 i 2019 godine treniraju judo u našem klubu. Kako klub kontinuirano raste, ovo je bila idealna prilika da naučimo kako još bolje raditi i sa djecom sa posebnim potrebama.

Na Special Needs Seminaru učili su od velikih zvijezda svjetskog juda, osvajača brojnih olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, ali su i oni prezentirali i podjelili svoje znanje i dosadašnja iskustva. Seminaru su nazočile osobe sa razim oboljenjima, autizam, cerebralna paraliza, disleksija, down sindrom.

Ovaj seminar je veliki napredak za Judo, za osobe sa invaliditetom i sjajan način da se judoke povežu na međunarodnoj razini i uče jedni od drugih. Denis i Marino naučili su puno od sjajnih trenera iz Nizozemske, Slovenije, Engleske, Češke a krajnji cilj je pokazati da je Judo disciplina za sve i svakoga ko se njime želi baviti.

Marinu Laloviću ovo je prvo sportsko putovanje bez pratnje roditelja. Denis Alićajić navodi da je jako ponosan da zajedno sa drugim trenerima u klubu radi i sa djecom sa posebnim potrebama te da im je Judo jedan od razloga za osmjeh, i navodi da je ovo važan korak u razvoju labinskog sporta.

Seminar je vodi Nizozemac Tycho van der Verff, koji se specijalizirao za rad sa osobama sa invaliditetom.

Judo klub METO Labin zahvaljuje se Gradu Labinu-Labin Zdravi Grad,  općini Raša i općini Kršan na financijskoj podršci.

denis alićajić marino lalović judo jk meto labin
Galerija fotografija (4)