Demetlika: Ne bude li dogovora, proći ćemo kao i prije 20 godina

Demetlika: Ne bude li dogovora, proći ćemo kao i prije 20 godina

27.9.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika nije se želio posebno osvrtati na diskusiju vijećnika Kršana, odnosno na istaknute preduvjete da bi se uopće raspravljalo o raspodjeli tzv. energetske rente.

- Bolje da to ne komentiram. To je stvar samog vijeća, kazao je i zatim ipak dodao: "Ukoliko se svatko bude bunio pa se ne uspijemo dogovoriti, dogodit će nam se isto kao prije 12 godina - opet ćemo od 20 mogućih projekata dobiti jednog i pol. Ipak, krajnja je odluka na Vladi - kako je odredila da se gradi elektrana na ugljen, tako može riješiti i da obeštećenje ide prema dostavljenom joj prijedlogu s koordinacije gradonačelnika i općinskih načelnika".

Sva će vijeća na Labinštini, naglasio je gradonačelnik, nakon što se uskladi i definira sporazum između Vlade, HEP-a i lokanih samoupravi o odšteti kroz veću naknadu za korištenje prostora elektrana te sufinanciranje kapitalnih projekata, odlučiti o prihvatljivosti njegovog potpisivanja.

- Kolege načelnici i ja morali bismo u svakom slučaju poštivati stav vijećnika, zaključio je Demetlika, koji je na koordinaciji lokalnih prvaka određen za daljnje pregovore s državnom izvršnom vlasti i Hrvatskom elektroprivredom. I. RADIĆ

demetlika te plomin te plomin 3 tep c plomin politika ekološka renta