Demetlika na sudu s Bastijanićem

Demetlika na sudu s Bastijanićem

13.6.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

PULA - Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika jučer je pred pulskim Općinskim sudom odgovarao za kazneno djelo predbacivanja kaznenog djela drugome, konkretno Mladenu Bastijaniću, djelatniku Vodovoda. Kazneni spor protiv Demetlike po privatnoj tužbi počeo je u ožujku ove godine, a jučer je održana druga rasprava.

No, budući da sudu nisu dostavljeni svi potrebni dokazni materijali, suđenje je zakazano za početak rujna, kada će, ako se sve posloži, ujedno biti i presuđeno.

Podsjetimo, navodno je Demetlika spočitnuo Bastijaniću da je "proglašen krivim zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti - zlouporabe položaja". Tada je Željko Ernečić iz gradskog SDP-a na konferenciji za novinare kazao da je Demetlika javno u jednom lokalnom listu predbacio Bastijaniću kazneno djelo za koje je pravomoćno osuđen. Također, Ernečić smatra da je to "epilog Bastijanićevog konstantnog upozoravanja na probleme s vodoopskrbom i zaštitom izvora na Labinštini, što je Demetlika pokušao niskim udarcima diskreditirati".

Naime, Bastijanić upozorava da fekalije prijete onečišćenju pitke vode na Labinštini jer završavaju u nekoliko kapitalnih izvorišta pitke vode. O problemu su onda obaviješteni vijećnici ondašnjih lokalnih uprava putem otvorenog pisma. Ernečić je stao u obranu Bastijanića tako što je uzvratio da se Demetliki očito važnost problema smanjuje ako na njega upozorava čovjek koji je kazneno gonjen, što smatra potezom ispod dostojanstva gradonačelničke funkcije. M. S.

demetlika mladen bastijanić kazneno djelo suđenje voda vodovod predbacivanje kaznenog djela drugome privatna tužba željko ernečić ernečić politika