Delegacija Grada Labina u Murskom Središću i Ivancu

Delegacija Grada Labina u Murskom Središću i Ivancu

8.12.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na Dan Svete Barbare, 4. prosinca 2009. godine delegacija Grada Labina u sastavu Serđo Baskijera i Josip Štemberga, u ime udruge "Kova je nasa"  te Tullio Vorano, voditelj Narodnog muzeja posjetili su gradove Mursko Središće i Ivanec, nekadašnje rudarske centre.

 

Zahvaljujući angažiranju poduzeća Team d.d. i njegovog vlasnika inženjera Josipa Švende u Murskom Središću proslavljen je peti put za redom blagdan Svete Barbare u svrhu očuvanja rudarske baštine. Počasni rudarski zbor u svečanim odorama položio je vijenac ispred brončanog spomenika rudara, a unutar turističkog kompleksa "Cimper" otvoren je u nekadašnjem Separatoru postav Spomen doma rudarstva.

 

U Ivancu su u organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanca otvoreni Ivanečki rudarski dani. Nakon mimohoda Ivanečke rudarske čete, kojoj se pridružio i Rudarski zbor iz Murskog Središća i rudarske mise, u prostorima Srednje škole održana je središnja manifestacija kojom prilikom su otvorene izložbe starih rudarskih predmeta, raritetnih fotografija o rudarstvu Petra Jagetića te 1. Ivanečki gospodarski sajam. Gradovi Mursko Središće i Ivanec žele uspostaviti suradnju s Labinom, pa su stoga uputili službeni poziv našem gradu za sudjelovanje na tim svečanostima.

 

mursko središće josip štemberga serđo baskijera ivanec sveta barbara rudarstvo