Dejan Nišandžić stolnoteniski viceprvak Hrvatske za osobe s invaliditetom

Dejan Nišandžić stolnoteniski viceprvak Hrvatske za osobe s invaliditetom

7.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

25. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom održano je od 5. do 7. travnja u Svetom Martinu na Muri. Na Prvenstvu je nastupilo 153 natjecatelja i natjecateljica iz 20 hrvatskih klubova, a među njima i Dejan Nišandžić član STK Brovinje koji se natjecao u 3. kategoriji (kolica).

Prvenstvo je organizirao Hrvatski stolnoteniski savez osoba s invaliditetom uz pomoć Life Class Termi Sveti Martin, Općine Sveti Martin i Međimurske županije, a priređivač Prvenstva Hrvatske je bio varaždinski STK Starr.

Nišandžić je u kvalifikacijskoj skupini bio prvi zbog boljeg omjera u međusobnim susretima s Alibegovićem (3 : 1) i Ivezićem (2 : 3). U polufinalu je bio bolji 3 : 2 od Marića (Pula), igrača s kojim se zajedno pripremao za ovo natjecanje pod vodstvom trenera Bogdana Đekića. 

U  finalu opet meč s Ivezićem koji je ovaj put bio bolji 3 : 1. Ipak, izvrstan uspjeh za upornog Nišandžića kojemu je ovo treći nastup na Prvenstvu Hrvatske i prva medalja.

Filip Marić (Pula) ostao je na korak do medalje. U svojoj kvalifikacijskoj skupini izgubio je od Batinića  (NEC Split), a pobijedio Jakovca (Rijeka) 3 : 0. U polufinalu je poražen od Nišandžića (Brovinje) 2 : 3, te se u meču za treće mjesto ponovo sastao s Batinićem (NEC Split) i izgubio 1 : 3.

STK Brovinje

dejan nišandžić stk brovinje prvanestvo hrvatske za osobe s invaliditetom stolni tenis