Debakl Potpićanaca u Splitu

Debakl Potpićanaca u Splitu

21.3.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Malonogometaši potpićanskog prvoligaša, vraćaju se iz grada podno Marjana sa punom mrežom golova ali ostvarenog plana. Pragmatičari bi rekli, cilj opravdava svako sredstvo. A cilj Potpićanaca na ovoj mini-turneji u Dalmaciji bio je plasman u ½ finale malonogometnog Kup-a Hrvatske i on je ostvaren. Zato manje peku dva uvjerljiva poraza, onaj sinoćnji u Kup-u 4:1 od drugoligaša Adriacnik te ovaj večerašnji, još uvjerljiviji u osamnaestom kolu Prve hrvatske malonogometne lige od 8:1, protiv višestrukog državnog prvaka i jednog od dva pretendenta na ovogodišnju titulu, MNK Brodospliti inžinjeringa.

IGRALI SVI OSIM TEŽAKA 

 

Potpićanci su u večerašnji sraz protiv Splićana ušli krajnje opušteno, svjesni snage domaćina ali i činjenice da su oni svoje napravili sinoć. Trener Mujić je zbog toga dao prigodu svim igračima koje je vodio na put u Dalmaciju. Jedino nije igrao Težak.

Domaći su se u ranoj fazi utakmice dosta mučili, čak su Potpićanci u prvih pet minuta imali dvije sjajne prigode za vodstvo no nisu ih uspjeli realizirati.

PRVO POLUVRIJEME 4:0 

Brodosplit do vodećeg gola stiže u osmoj minuti, strijelac je bio Banić koji je kasnije još dva puta tresao gostujuću mrežu. Na drugi gol u režiji Laure čekalo se do četrnaeste minute. Zadnje dvije minute donose potpuni potop Potpićanskih ambicija u povoljan ishod. Splićani golovima u zadnjoj i predzadnjoj minuti koje su postigli Šimurina i Rešetar, zaključuju prvo poluvrijeme sa velikih 4:0 za njih.

KONAČNIH 8:1 - POČASNI GOL MILETIĆA 

I u nastavku osma minuta donosi gol domaćih, Klarin povećava na 5:0 a Grdović četiri minute kasnije na 6:0. Već spomenuti Banić dvije minute prije kraja diže na 7:0 a nakon što Miletić minut prije kraja postiže počasni Potpićanski zgoditak te smanjuje na 7:1, susret zaključuje Banić za konačnih 8:1 za domaće.

 

SPLIT: Mala dvorana SC „Gripe“ GLEDATELJA: 200

SUCI: Miro KRSTIĆ i Blaž PEZO (Dubrovnik)

DELEGAT: Slobodan ČAKIĆ (Split)

 

SPLIT: MNK BRODOSPLIT-MNK POTPIĆAN 98 8:1 (4:0)

MNK BRODOSPLIT: Lončar, Đulat, Klarin, Rešetar, Šimurina, Banić, Grdović, Drnebić, Laura, Jukić, Bajrušević.

TRENER: Alen DELPONT

 

MNK POTPIĆAN 98: Funčić, Radusin, Miletić, Pantina, Rožajac, Drndić, Hoxha, Martedić, Težak, Sandić.

TRENER: Jasminko MUJIĆ

 

LabinSport 

Potpićan98 Split izgubljna utakmica 1.HMNL Drndić