David Medančić osvojio treće mjesto na Kupu Rovinja i Memorijalu Aldo Prodan

David Medančić osvojio treće mjesto na Kupu Rovinja i Memorijalu Aldo Prodan

14.3.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 12. do 13. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na regati Kup Rovinja i Memorijal Aldo Prodan u organizaciji domaćeg jedriličarskog kluba Maestral. Na regatu se odazvalo ukupno 64 jedriličara i jedriličarki, 52 u klasi Optimist, 7 u klasi Laser 4.7 i 5 u klasi Laser Radial.

Jedriličarski klub Kvarner u pratnji trenerice Maje Ristić predstavljali su David Medančić, Tajana Filipaš, Dino Kalac, Eugen Kulić Golja i Manola Miletić u klasi Optimist te Inga Kos u klasi Laser Radial.

Na regatnom polju ispred Rovinja ukupno je odjedreno 5 plova u dva dana koliko je trajala regata. U klasi Optimist David Medančić je osvojio treće mjesto, najbolji ulaz u cilj David je ostvario u prvom plovu kada je liniju cilja presjekao kao prvi. Tajana Filipaš je odlično jedrila u Rovinju i u konačnici zauzela 9. mjesto u ukupnom poretku i 5. mjesto u konkurenciji djevojčica. Dino Kalac zauzeo je 44., Eugen Kulić Golja 47. i  Manola Miletić 48. mjesto u klasi Optimist.

 

U klasi Laser Radial Inga Kos je bila jedina cura koja je sudjelovala na regati a zauzela je 5 mjesto.

 

JK Kvarner

 

 

memorijal aldo prodan kup rovinja regata jk kvarner jk kvarner rabac maja ristić david medančić klasa optimist klasa laser