Darko Vidmar: raška načelnica općinu vodi kao privatno poduzeće

Darko Vidmar: raška načelnica općinu vodi kao privatno poduzeće

15.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

"Nisam od onih koji će u javnost iznositi svaki problem već u njegovom začetku. Još mi više smeta polemiziranje kroz javnost, ali ne mogu prešutjeti prozivke i objede koje je na moj istup imala načelnica Općine Raša. Ni jednom nisam prozvao nikoga iz Općine Raša, već sam stalno isticao nestanak socijalnog dijaloga. 

 

U svojoj „obrani“ načelnica se ni jednom nije osvrnula na to da li su navedeni Pravilnici doneseni zakonito ili ne", kazao je danas na konferenciji za novinare odgovarajući na, kako je rekao, obmane raške načelnice Glorije Paliska Bolterstein, voditelj ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Darko Vidmar.

 

On je novinarima podijelio dio korespodencije između sindikata i načelnice te ponovio kako ona Uredu državne uprave nije dostavila otkaz Kolektivnog ugovora, a što je zakonski propust. Upitao se i zašto načelnica nije odgovorila na njihov poziv iz veljače ove godine, da nastave kolektivne pregovore, radi sklapanje „kućnog“ Kolektivnog ugovora. Darko Vidmar je kazao kako ga je najviše zasmetao: (ton – Darko Vidmar).

 

 

Dodao je da za plaće dužnosnika izdvajaju svi žitelji pojedine jedinice lokalne samouprave, i oni koji su glasali za njih kao i oni koji su podržali drugu političku opciju, i oni koji su trenutno zadovoljni njihovim radom kao i oni koji to nisu. Vidmar je pozvao rašku načelnicu i da iznese podatke o povećanju plaća nekim radnicima, kao što je to ona izjavila. Voditelja Ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije zasmetala je još jedna izjava raške općinske načelnice: (ton – Darko Vidmar 1).

 

 

Darko Vidmar je zaključio: (ton – Darko Vidmar 2). Ustvrdio je on da je reda, rada i discipline bilo i u robovlasničkom društvenom uređenju od kojeg smo se „načelno“ već davno distancirali.

 

 

darko vidmar sindikat sik posao općina raša glorija paliska bolterstein kolektivni ugovor rad radni odnos