Danijel Pizentić četvrti na Prvenstvu Hrvatske u podvodnom ribolovu

Danijel Pizentić četvrti na Prvenstvu Hrvatske u podvodnom ribolovu

9.10.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Podvodni  ribolovac,  DANIJEL PIZENTIĆ , član Društva sportova na moru " Koromačno " iz Koromačna  osvojio je sjajno četvrto mjesto na prvenstvu Hrvatske održanom proteklog vikenda u akvatoriju otoka Pelješca u organizaciji dvaju klubova Peliških jedara iz Orebića i Periske iz Ploča,

 

Pizentić  je tijekom dvodnevnog  ribolova ulovio ribe u vrijednosti 23125 bodova, odnosno 59,09 postotnih bodova.

 

Prvog dana imao je ukupno pet riba - tri tabinje, šarga i kirnju  od 3675 grama što mu je donijelo 10320 bodova i osmo mjesto ukupnog poretka.

 

No, drugog dana natjecanja Pizentić  je ostao  konstantan  dok  su pojedini ribolovci koji su prvog dana bili ispred njega podbacili sa svojim ulovima.

 

Ribolovac  iz Koromačnog,  nakon odlučujućih pet sati lova,  na vagu je donio ponovno jednu kirnju tešku 3530 grama, kao jedini natjecatelj koji  je oba dana imao taj vrijedan ulov, zatim dva šarga, vranu, kavalu i škarpinu što mu je donijelo 12805 bodova i treće mjesto drugog dana.

 

- Nisam uopće mogao zamisliti da bih mogao osvojiti četvrto mjesto i da mi je to netko rekao uoči natjecanja, odgovorio bih mu da je lud. Uvjeti su bili odlični i natjecanje je bilo sjajno organizirano. Lovilo se duboko posebno prvog dana jer nije bilo ribe u plitkom. Drugi dan sam dobar dio svoje ribe ulovio u plitkom, ali kirnja koja je odlučila je ipak stigla sa 29 metara.  Hvala mom klubu Koromačnom  na podršci  sve ove godine. " Holcimu " Koromačno  te mom grčkom sponzoru  XT Diving Pro, rekao je Danijel Pizentić.

 

Naslov prvaka Hrvatske po prvi puta u svojoj karijeri osvojio je Splićanin Stjepko Kesić (Strožanac) sa 149,17 postotnih bodova.

 

Drugi je u konkurenciji  18 natjecatelja i dvije natjecateljke bio Hvaranin  Antonio  Buratović (Periska Ploče) sa  142,92 postotna boda, a treći Mate Barešić (Periska Ploče) sa 94,49 postotna boda.

 

Prava drama odvijala se drugog  dana u borbi za naslov prvaka jer je Kesić  nadmoćno pobijedio prvog dana natjecanja, ali je drugog dana podbacio u odnosu na Antonija  Buratovića koji  je donio ribu vrijednu divljenja.

 

Kesić je prvog dana imao deset kavala, murinu, devet  šargi, pica i devet  tabinja  vrijednih 38325 bodova, no drugog dana je ulovio ribe u vrijednosti  19580 bodova.

 

Šest šargi, vranu, tabinju, bijelu kirnju od 4695 grama i kirnju od 3230 grama, ali je i to Kesiću bilo dovoljno za njegov prvi  naslov prvaka nakon što je čak pet puta bio viceprvak Hrvatske.

 

Buratović  je prvi dan imao 11 riba - dvije kavale, dva šarga, smokvu i šest  tabinja vrijednih  16540 bodova, ali je odlučujućih pet sati drugog dana ulov bio fantastičan.

 

Dvije kirnje od  19150 i 13270 grama, tabinja, tri kavale, četiri šarga i vrana vrijednosti  39820 bodova. Kirnja je Hvaraninu Buratoviću donijela i nagradu za najteži  i najvrjedniji ulov.

 

Tijekom dva dana 18 ribolovaca i dvije ribolovke ulovili su ukupno 220 kilograma ribe.

 

Samo je jedan natjecatelj završio bez validnog ulova tijekom ribolova.

 

Nagrade najboljim podijelio je predsjednik HSŠRM dr. Đuro Marinović koji  je istaknuo ogroman trud kako ribolovaca tako i njihovih barkariola.

 

- Veliki rad je ugrađen u ove rezultate, puno odricanja, a najvažnije je da ste se svi vratili živi i zdravi jer podvodni ribolov je ipak ekstreman sport, rekao je Marinović.

 

Oba kluba organizatora napravila su sjajan posao, a delegat HSŠRM  Ante Bjažević  i sudac Tomislav Milićević potrudili su se da sve prođe bez greške.

 

 

Valentina  Prokić

danijel pizentić podvodni ribolov ribolov sportski ribolov dšm koromačno