Đani Žufić, novi ravnatelj SŠ "Mate Blažina" u Labinu: "POTREBNO JE VIŠE ULAGATI U ŠKOLSTVO, NAŠE ŠKOLE NE PRATE NAPREDAK U TEHNOLOGIJI"

Đani Žufić, novi ravnatelj SŠ "Mate Blažina" u Labinu: "POTREBNO JE VIŠE ULAGATI U ŠKOLSTVO, NAŠE ŠKOLE NE PRATE NAPREDAK U TEHNOLOGIJI"

7.8.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Planiram već od ove školske godine uvesti nagrađivanje učenika u dvije kategorije - Učenik generacije i Učenik godine. Novi prijedlog Pravilnika o nagrađivanju dostavit ćemo Školskom odboru već u rujnu, a bit će prezentiran i Vijeću učenika i Vijeću roditelja. Drugo, planiram uvesti svečanu dodjelu završnih svjedodžbi, opremiti još dvije učionice informatičkom opremom, jednu već ove školske godine, a drugu nagodinu u sklopu e-škole, kaže novi ravnatelj

Profesor matematike Đani Žufić iz Gržini u općini Žminj, gdje je i rođen 1963., od ovoga je ljeta novi ravnatelj Srednje škole "Mate Blažina" u Labinu s mandatom od pet godina. Od lani je savjetnik za matematiku, i to u trajnom zvanju budući da 30 godina radi u školstvu. Nakon šest mandata u Školskom odboru, kojem je u četiri mandata i predsjedavao, odlučio se kandidirati za ravnatelja.

- Dva su me motiva potaknula na tu kandidaturu. Bio sam član Školskog odbora duže od 22 godine, predlagali su me i kontinuirano birali moje kolegice i kolege, posljednji put dobio sam više od 90 posto glasova, pa je to bila glavna prekretnica da donesem odluku i kandidiram se za ravnatelja škole. Njihovi glasovi su mi poručili da su zadovoljni mojim angažmanom u upravljačkoj strukturi škole. Drugi razlog su učenici. U više navrata su istaknuli da se vesele nastavi matematike, a znamo da to baš i nije omiljen predmet. Vodila me misao da ću na rukovodećoj poziciji moći puno više napraviti da se učenici vesele školi.

- Koje su vaše ideje i planovi, što biste željeli promijeniti?

- Priprema nove školske godine teče uobičajeno te vjerujem da ćemo uspjeti popuniti slobodna radna mjesta kako bi školska godina uspješno startala. U svom sam programu naveo novine koje planiram uvesti. Da bih motivirao učenike za postizanje čim boljih rezultata, planiram već od ove školske godine uvesti nagrađivanje učenika u dvije kategorije - Učenik generacije i Učenik godine. Prijedlog novog Pravilnika o nagrađivanju učenika Nastavničko vijeće dostavit će Školskom odboru već u rujnu. Prije usvajanja Pravilnik će biti prezentiran Vijeću učenika i Vijeću roditelja. Drugo, planiram uvesti svečanu dodjelu završnih svjedodžbi, nakon provedbe Državne mature. Naime, sretni smo kada učenici upišu našu školu, veselimo se svakom njihovom uspjehu, pa je red da se od njih dostojanstveno oprostimo. Na toj svečanosti bile bi dodijeljene i nagrade učeniku generacije i učeniku godine.

Škola će biti otvorena za učenike i roditelje i u popodnevnom terminu, uvijek će netko biti dežuran. Raspored dežurstava oglasit ćemo na stranicama škole kako bi učenici i roditelji znali kojeg dana se kome mogu obratiti. Cilj mi je sve učionice podjednako urediti, nakon što su s energetskom obnovom uređene one na katu. U planu je opremiti još dvije učionice informatičkom opremom, jednu već ove školske godine, a drugu nagodinu u sklopu e-škole. Pored toga prijavili smo se preko Županije za energetsku obnovu školske radionice. Planova ima još puno.

Cijeli razgovor ovdje
đani žufić ravnatelj srednja škola mate blažina