Danas počinju šestodnevni Dani grada Labina

Danas  počinju šestodnevni  Dani grada Labina

11.8.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Koncertom Gradskog orkestra na Titovom trgu danas u 21 sat počinju Dani grada Labina, šestodnevna kulturno-zabavno-sportska manifestacija, koja će završiti Feštom grada Labina.

U ponedjeljak će Grad dodijeliti nagrade vlasnicima najljepših okućnica i balkona, u utorak će u 20 sati biti otvorena izložba Zdenke Pozajić u Gradskoj galeriji, a u srijedu u isto vrijeme slijedi u Gradskoj loži i crkvi sv. Stjepana izložba "Labinski izlet likovnosti". Za četvrtak, blagdan Velike Gospe, Planinarsko društvo Skitaci organizira pohod od Titovog trga do Skitaće s polaskom u 8 sati. Isti dan u 21 sat na pozornici Kod špine koncert pod nazivom "Ja ljubim ... Labin" održat će sopran Sandra Bagarić i pijanist Darko Domitrović.

 

Dan kasnije događanja se sele u Lamparnu gdje će biti održana promocija monografije "Labin Art Express 1992. - 2012.". U subotu, posljednjeg dana manifestacije, prva je na programu pustolovna utrka "Rabac Adventure Race Rar 2013", koja će u 8 sati krenuti s rabačke rive. Pola sata kasnije na boćarskom igralištu u Labinu počet će odigravanje turnira "Memorijal Josip Ružić", a u 10 sati za stolove će sjesti sudionici šahovskog turnira u prostorijama bivšeg RIŠ-a. U isto vrijeme će Vijeće Grada održati svečanu sjednicu u Gradskoj galeriji. Nakon njenog završetka slijedi otvaranje izložbe talijanskih slikara Massima Baldina i Gianfranca Visentina u Narodnom muzeju. Popodne je rezervirano za Atletsku utrku Grada Labina, čiji je start zakazan za 17.30 sati. U večernjim satima na placi će se održati fešta na kojoj će koncerte održati Opća opasnost i The Night Express. R. S.

 

 Dani Grada Labina - program

 

 

dani grada labina pučka fešta rar night express fešta opća opasnost