DAN OTVORENIH VRATA projekta ´PODZEMNI GRAD 21´ + Novi buvljak @ KUC Lamparna

DAN OTVORENIH VRATA projekta ´PODZEMNI GRAD 21´ + Novi buvljak @ KUC Lamparna

20.4.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

NOVI BUVLJAK i DAN OTVORENIH VRATA projekta ''PODZEMNI GRAD 21'' u KuC-u ''Lamparna'', Labin, Nedjelja 25.04.2010., od 09:00 do 15:00

 

U ''Club-u 21'' KuC-a ''Lamparna'', Labin, u Nedjelju, 25. travnja, biti će održan treći po redu sajam rabljenih stvari, kojem je cilj obogatiti društveni život u gradu te po uzoru na brojne druge hrvatske gradove ponuditi građanima mogućnost kupnje raznih, rabljenih ili čak novih, uporabnih predmeta po niskim cijenama, kao i priliku da se riješe nepotrebnih stvari koje godinama skupljaju prašinu po tavanima ili podrumima, a da pri tom nešto i zarade..
Stoga ovim putem ponovno pozivamo sve građane Labinštine, mlade i stare, da dođu na drugi u nizu sajmova, koji će se  nastaviti održavati redovito, svaku posljednju nedjelju u mjesecu, u nekadašnjoj rudarskoj Lamparni, danas modernom, gradskom, kulturno-zabavnom centru „Club 21“ KuC-a ''Lamparna''.
Iskoristite priliku i donesite u Nedjelju, 25.04. stvari koje ionako namjeravavate baciti i usput pokušajte na njima nešto i zaraditi, a ako i ne uspijete garantiramo vam da ćete se dobro zabaviti!
Oni koji nemaju što ponuditi ili nisu zainteresirani da nešto prodaju, moći će razgledati te jeftino kupiti najrazličitije rabljene predmete, koje će na sajmu nuditi vaši sugrađani.


Rok prijave je do Subote 24.04.2010.
Osoba za kontakt: Jelena Batelić 092/2395042, e-mail: jelena@lae.hr

 

Dan otvorenih vrata projekta «Podzemni grad 21»,

Galerija KuC-a ''Lamparna'', Nedjelja, 25.04.2010., od 10:00 – 14:00

U sklopu trećeg po redu buvljaka u KuC-u ''Lamparna'' biti će održan i Dan otvorenih vrata projekta ''Podzemni grad 21'' koji se provodi u sklopu projekta „Zagovaranjem i sudjelovanjem građana do održivog lokalnog razvoja“, kojeg je inicirala i provodi udruga Labin Art Express XXI, u suradnji s Građanskom inicijativom mladih za ''Novi Labin''.  Od 10:00 do 14:00 sati zainteresirani će građani biti u mogućnosti saznati sve što ih zanima o razvoju projekta od strane izvoditelja i učesnika projekta.

Projekt „Zagovaranjem i sudjelovanjem građana do održivog lokalnog razvoja“ osmišljen je s namjerom da potakne razvoj pozitivnog okruženja za novu fazu u suradnji lokalne uprave (Grad Labin i Istarska županija) i aktera lokalne civilno-društvene inicijative na polju unapređenja života stanovnika Labinštine korištenjem vrijedne kulturne, industrijske i arhitektonske baštine bivšeg rudnika ugljena. Nakon dugogodišnjeg nastojanja da se promovira ideja revitalizacije rudničkog kompleksa u kulturno-umjetničke i turističke svrhe, nedavno je grad Labin započeo sa realizacijom dijela arhitektonskog projekta obnove i prenamjene nadzemnih prostora rudničkog kompleksa u Podlabinu (gradska knjižnica i multimedijalni centar). Ovim se projektom žele ispitati potrebe lokalne zajednice, te omogućiti svim građanima da se uključe u proces izrade prijedloga prostornog uređenja podzemlja Labinštine, tj. arhitektonsko-urbanističkog projekta ''Podzemni grad 21''.

Putem anketa koje će definirati želje i potrebe lokalne zajednice, te brojnih drugih aktivnosti u vidu javnih rasprava, Dana otvorenih vrata Podzemnog grada, atraktivnom medijskom kampanjom, tiskanjem i distribucijom brošure o arhitektonsko-urbanističkom projektu revitalizacije bivšeg rudničkog kompleksa na Labinštini, poticati će se aktivna participacija svih građana u osmišljavanju izgleda i funkcioniranja budućeg Podzemnog grada.

 

Foto: UNDERGROUND CITY XXI FaceBook page

dan otvorenih vrata kuc lamparna buvljak podzemni grad 21 labin jelena batelić