Dan oslobođenja Labinšćine

Dan oslobođenja Labinšćine

28.4.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom 70. obljetnice Dana oslobođenja Labinšćine, danas je delegacija Grada Labina i općina Labinšćine, vijećnika Gradskog vijeća Grada Labina, Udruženja antifašističkih boraca, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijske postaje Labin, Gradskog društva Crvenog križa, Stožera zaštite i spašavanja, Javne vatrogasne postojbe Labin, položila vijenac i zapalila svijeću na Spomen obilježju preminulim antifašistima na Gradskom groblju Labin.

 

Danas smo ovdje ispunjeni ponosom i zahvalnošću. Sa pijetetom odajemo počast antifašističkim borcima Labinšćine  ali i antifašistima cijeloga svijeta  - jer svi su imali zajedničku misiju: slobodu, pravednost i dostojanstvo čovjeka. Iako različitog porijekla, različitog odgoja, jezika i vjere, njihova je snaga bila u jedinstvu i zajedništvu. Zato ideja antifašizma živi i danas. Kazao je u svom govoru zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković.

 

Zamjenik gradonačelnika istaknuo je još kako je Labin tolerantna, multikulturna i multietnička zajednica. U Labinu su mnogi našli svoj dom, donijeli su svoje običaje, kulturu, jezik. Povjerenje, zajedništvo, suživot vrline su ovog grada i to je Labinska  sadašnjost.

 

Fotografije

 

 

dan oslobođenja labinštine nob polaganje vijenanca