Cuccurin o Rockwoolu: Ne kanim stjecati političke bodove na tuđoj nesreći

Cuccurin o Rockwoolu: Ne kanim stjecati političke bodove na tuđoj nesreći

28.1.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Mišljenje koje imam o Rockwoolu iznio sam više puta i nisam ga promijenio: polazeći od činjenice da je vlasništvo nepovredivo, činjenice da je tvornica napravljena temeljem važećih dozvola te činjenice da su građanima, dimom i bukom, povrijeđena prava na vlasništvo te imaju pravo na zaštitu bez obzira na visinu investicije, smatram da je nužno njihova prava zaštiti, ali isključivo legalnim putem. Nadalje, netko je kumovao ovoj investiciji. Možda su predstavnici županijskih vlasti radili u dobroj vjeri, ali su propusti očito napravljeni i oni se moraju ispraviti, rekao je Plinio Cuccurin, kandidat za župana Ladonje – Saveza za još bolju Istru, na naš upit o sutrašnjem sastanku s predstavnicima Rockwoola za Jugoistočnu Europu i članovima udruge ''Naša zemlja''.

Odbacio je pri tome tvrdnje da se postavlja kao posrednik i prikuplja političke bodove. – Nisam posrednik u nastaloj situaciji niti mi to pada na pamet, jer u svemu tome nisam ni sudjelovao. Prekjučer me nazvao Marco Boi, tehnički direktor tvrtke Rockwool Adriatic, i predložio da mi predoči činjenice o radu tvornice, a čuo sam se i s Matildom Ilić, predsjednicom ''Naše zemlje'', kaže Cuccurin, pojasnivši da nema razloga odbiti razgovore kojima će prikupiti više informacija.

Glede kontakata s M. Ilić, Cuccurin navodi da je u glasilu Glas Ladonje objavljen tekst prof. dr. Igora Glihe o zakonskim okvirima borbe protiv zagađivača koji je izrazio želju da se nađe s aktivistima te je udruzi kao pravnik ponudio pomoć. – Prvi razgovor s Matildom Ilić imao sam u vrijeme kad su se mnogi u Pićan dolazili slikati, a ja sam ponudio stručnu pomoć, kao pravnik, putem vještačenja te stručnog članka. Ni nadalje ne kanim stjecati političke bodove na tuđoj nesreći, rekao je Cuccurin, zaključivši da će više moći reći nakon sutrašnjih razgovora.

izbori2009 Plinio Cuccurin TDR politika Ladonja udruga izbori kandidatura Ivan Jakovčić IDS kapital Adris grupa izbori rockwool matilda ilić marco boi igor gliha